събота, 20 май 2023 г.

Психичните заболявания - един дисбаланс, чиито причини се намират в безсмъртния Дух

Живеем в свят, където все по-често сме изправени пред реалността да имаме деца, роднини, колеги развиващи ментални заболявания, а не рядко самите ние да изпитваме тревожност, паник атаки, негативни мисли и др.... Защо се случва така, по какви причини е това увеличение на страдащите от шизофрении, психични разстройства, аутизъм и всички други тежки и по-леки форми на психични и психотични разстройства у човека? 

Без да избягваме от тематиката за регресия и минали животи на сайта искам да разгледаме заедно с нашия ръководител на това изследване - д-р Алирио де Серкейра Фильо какви са духовните причини за психичните заболявания, какви предишни съществувания на Духа са довели до тежките ментални проблеми, с които все по-нарастващ процент от населението се сблъсква, било като вродени заболявания, или активирани в живота им от определена възраст нататък... 

Въпросите задавани през фесйбук и ютуб в актуалното време (2019г), когато е проведено това обучение в Бразилия са много интересни и отразяват неща, които ние самите бихме попитали, ако имахме възможността на лично присъствие на тази серия обучения. По тази причина ще ги срещнете в превода на лекциите.

https://youtu.be/U1kQVuOApgc

Дори и темата да ви се струва далечна съдейки само по заглавието, което ѝ даваме, може да сте сигурни, че тук ще намерите много задълбочени обяснения на действащите божествени закони – как тяхното нарушаване се е случило в минали съществувания на конкретни души и как протичат последиците или процесите на изкупление, там където те са задействани. С всяка следваща лекция ще навлизаме в по-големи детайли през конкретиката на различните човешки инкарнации давани за пример. Превенцията е най-важното, което ние можем да си извлечем от тук насетне следейки и  размишлявайки върху всеки един материал.

Д-р Алирио де Серкейра Фильонашия лектор тази вечер има следдипломна степен по психиатрия, психология и трансперсонална психотерапия и хомеопатична медицина. Има опит като психотерапевт, така и като трансперсонален педагог, като 16 години са клинична практика. Участва в Спиритисткото движение от 26 години и е добър пример за Психологията и Психиатрията на Бъдещето, които не се ограничават до материалистичния възглед за живота, а приемат човешкото същество като безсмъртен Дух с множество инкарнации.


Малко коментар от мен:
В интерес на истината тази тема се опитва да дойде в живота ми от няколко години - посредством различни книги, но все нямах време да се посветя изцяло и да видя докрай. От около две години в живота ми присъства млада жена с шизофрения и нейната майка. Тях познавам единствено през телефонната слушалка, но колко драми, колко трудности срещат в ежедневието си... 

Това „съвпадение“ с темите, които „случайно“ ми се подхвърляха през книги и кулминацията в тази серия видеа на д-р Алирио, на които попаднах миналото лято - всичко това ми затвърди със сигурност голямата нужда да се помага за разпространението и дълбокото разбиране на тези явления, за да има правилна помощ и превенция за всички нас. 


Когато превеждах тази 1ва лекция, убедена какво чувствам, какво трябва да направя и в същото време страха от навлизането в едно ново поле за мен, прочитайки думите на д-р Барселос, дезинкарнирания дух психиатър, с който Андре Луис провежда своите изследвания, ми стана ясно, че това е огромна невидима помощ и тези сигнали и знаци са дирижирани от Духовните Благодетели, които искат да подкрепят лекарите и хората работещи за опазване на здравето, които имат в себе си човещина, които наистина им пука за човека срещу тях, да ги подкрепят да окажат най-добрата любяща грижа за превенцията и спиране на разпространението на психичното отчуждение и заболявания като цяло. 

И коментара на Алирио: „Не само духът на доктор Барселос върши тази работа. В днешно време се полага едно гигантско усилие от Духовния Свят, за да работят здравните специалисти по превенцията и тази превенция да бъде на дълбоко ниво. Не е превенция само в биологичния аспект на термина, но превенцията, когато е основана на упражняването на християнските добродетели, ще освободи човешките същества от болести.
Ментален, психичен проблем няма да се разреши по материалистичен начин, единствено като се работи върху дълбоките въпроси на живота. Ето защо той казва тук - обясненията на Барселос, използвани от лекари-християни, това също включва и се разширява до християнските психолози и всички, които работят с психично здраве като цяло, както в медицината, така и в други професии около медицината.
„Докато не работим върху християнските добродетели с хората, които идват в нашите кабинети, проблема няма да се разреши. И това важи не само за професионалистите в областта на психичното здраве, но всеки съвестен медицински професионалист трябва да работи с насоки върху християнските добродетели.
„Защото, ако дълбоката причина е в пороците от морален ред, те ще се решат само ако се работи в рамките на християнските добродетели. И когато говорим за християнски добродетели, трябва ли, нужно ли е да цитираме Евангелието, за да говорим за християнски добродетели?
Можем да говорим по един много практичен начин - упражняване на любов към себе си, упражняване на приемане на себе си, работа, например, върху чувството, че си в учебен процес, че си на стаж и все още нямаш опит, така че човек да се освободи от вините, от чувството за малоценност. Това са разнообразни въпроси от практическо естество, които дори лекар, който не действа директно на психичното здраве, може да разработи.“

Няма коментари:

Публикуване на коментар