КАКВО Е РЕГРЕСИЯ, МЕТОДОЛОГИЯ И УСЛОВИЯ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ


Същност на Регресията:

Павлина Николова за регресията в едно 30 минутно представяне


 https://www.youtube.com/watch?v=xCQIyBmqjkw&list=PLF1rzZBMxKxXkOwH18z2UN3BbA9SCRIRs&index=15Развиване умението за визуализация и концентрация - следвайте стъпките на Невил Годард описани в записа!


.................................................


Връщане в Миналото, в търсене на доказателства за съществуване на други животи

Проучванията показват, че разказите направени по време на Терапия на Минали Животи (регресия) не са просто съчинения, а са още една стъпка в търсенето на доказателства за съществуването на други животи.

Вижте цялата статия и какво доказват един американски лекар и един бразилски психотерапевт за състоянието на човешкия мозък по време на регресия.
http://dolorescannonbg.blogspot.bg/2015/09/blog-post_29.html


.................................................

Ползи и резултати получени при регресия

Някои от ефектите и ползите, които получаваме при регресия


Човек решава лично да премине през този метод по определени специфични причини. В зависимост от различните съдби, ситуации, изпитания, в които се намираме сега, всеки един от нас може да намери различна информация и типа преживяване, което да отговаря на настоящите му нужди от отговори и себепознание.
Тук са само някои от ефектите и ползите, които  хипнотичната регресия прави възможни за един човек. Доколко и какви биха били във всеки конкретен случай зависи изцяло от това доколко отворено и подготвено е съзнанието на самия човек да възприеме и резонира с предаваната информация.

Прочетете цялата статия... http://dolorescannonbg.blogspot.com/2013/09/blog-post_1509.html

Накратко за регресията


Какво е регресия?


Хипнотичната регресия е процес за въвеждане на човек в специално състояние на съзнанието, в което самият той има възможността лично да възприема и осъзнава информация за свои минали животи, както и информация за пътят на душата между отделните прераждания.

Целите на този вид терапия на личността е изживяването на един личен път към себе си, опознаване на душата извън рамките на настоящата ни жизнена опитност, възприемане на една нова гледна точка и по-задълбочено разбиране на себе си, на отношенията с другите и изпитанията в живота ни, откриване на личната мисия и призвание.

За постигане на това специално състояние на разширено съзнание не се използва хипноза. Термина хипнотична регресия указва единствено, че в процеса се случва "регресия" - връщане назад, в едно близко до съня състояние (Hypnos - сън, от Гръцки език), което обаче се различава качествено от него.

Прочетете цялата статия... http://dolorescannonbg.blogspot.com/2013/09/blog-post_3113.html#


Методология и условия за осъществяване


Когато работим и провеждам регресия вие не изпадате в безсъзнание, не заспивате, нищо от този род… Състоянието на вашето съзнание в този момент, когато работим е подобно на медитация, но в същото време доста по-различно, защото усещането е за свръх будност и яснота на ума, а не е приспивно.

В това състояние чрез специален  метод достигаме до спомени от миналото. Тези спомени може да бъдат възприети по различни начини – вътрешно усещане, визуален образ и картина, въобще посредством всички психични сетива…


За да стигнем до тези минали животи ние предварително подготвяме вашето подсъзнание да ни сътрудничи като провеждаме един разговор преди регресията. 

Прочетете цялата статия... http://dolorescannonbg.blogspot.com/2013/09/blog-post_785.html


Защо искаме регресия, какъв е смисъла 


Защо?
Това е първият въпрос,  който може би си задава човек осмисляйки защо друг човек би решил да премине подобен род  преживяване. А когато вие сте този, който има желанието и иска да го извърши въпросът защо застава с още по голяма сила...

Мотивацията на човек и причините винаги се определят от това на какво ниво е достигнал в собствените си търсения на душата и нивото на развитие.
Колкото и книги да четем, реално ние сме това, което сме преживели, което имаме като опитност, емоции, чувства, докосване до другите и до духовния свят.  
Нивото ни на развитие не се определя от това колко и какви книги сме прочели, а доколко сме се освободили като мислене и съзнание, и доколко не се страхуваме да експериментираме с познанието, с усещанията, с възприятията, с различните гледни точки, доколко можем да пречупим всичко през себе си и да изживеем всеки прочетен ред, доколко се поставяме на мястото на всеки от героите от нашия собствен филм.

И пак стигаме до въпроса защо искате регресия?
  http://dolorescannonbg.blogspot.com/2013/08/blog-post_26.html


Няма коментари:

Публикуване на коментар