петък, 27 септември 2013 г.

Накратко за регресията

Какво е регресия?


Хипнотичната регресия е процес за въвеждане на човек в специално състояние на съзнанието, в което самият той има възможността лично да възприема и осъзнава информация за свои минали животи, както и информация за пътят на душата между отделните прераждания.

Целите на този вид терапия на личността е изживяването на един личен път към себе си, опознаване на душата извън рамките на настоящата ни жизнена опитност, възприемане на една нова гледна точка и по-задълбочено разбиране на себе си, на отношенията с другите и изпитанията в живота ни, откриване на личната мисия и призвание.

За постигане на това специално състояние на разширено съзнание не се използва хипноза. Термина хипнотична регресия указва единствено, че в процеса се случва "регресия" - връщане назад, в едно близко до съня състояние (Hypnos - сън, от Гръцки език), което обаче се различава качествено от него.
Регресията се извършва в напълно будно състояние.

През това специално състояние на съзнанието всеки човек минава по естествен начин два пъти дневно. Това е, когато се събуждаме сутрин и вечер на заспиване. Но престоя ни е толкова кратък, че нямаме съзнателен спомен какво се случва.

Това е когато съзнанието ни преминава в Алфа (7-14 цикъла/сек) и Тета (4 - 7 цикъла/сек) честоти на мозъчната вибрация.

Дълго време в научните среди се е смятало, че човек не може да остава съзнателен в тези две честоти на вибриране на мозъка и че там се случва единствено спане и сънуване.

Един неук гений доказва именно обратното изследвайки възможностите на човешкия ум и разработвайки система от упражнения, в която напълно нетрениран човек се обучава да се задържа и да работи съзнателно, както в Алфа, така и в по-дълбокото Тета ниво на мозъчната вибрация. Голяма част от днешните методи като НЛП, автохипноза, дистанционно виждане, квантово лечение, и редица други методи и практики са здраво стъпили на основата която Хосе Силва разработва преди 55 години.

Колкото и невероятно да звучи в действителност при хипнотичната регресия човек успява напълно съзнателно да достигне до образи, сцени, събития от предишни негови животи, без никакво използване на хипноза.

Това специално състояние на съзнанието може да се опише като свръх-будност или концентрация на вниманието от вън навътре, като приближаване и изследване на области от настоящия живот на човек като се премахнат времевите граници и се потърси причината назад и назад и назад в най-подходящото време и място, свързано с настоящите изпитания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар