сряда, 27 април 2022 г.

Когато искаме да си помогнем сами

Вместо да споделя поредната регресия, която ще представлява интерес за няколко дена на онези от вас, които следят работата ми, бих желала да ви насоча към нещо много по-ползотворно за вас. Нещо, което да ви остави истински урок в душата и да ви накара дълго след това да размишлявате... а защо не и да събуди жаждата за още такива уроци и обяснения. 

Знаем, че всички се вълнуваме от информацията за истинското състояние на нас като души, за пътя ни преди да дойдем тук, и след като си тръгнем от Земята.

Знаем че и всичко, което преминава през регресия се филтрира от самия човек и неговия ум, спрямо обхвата и широтата на познания, които до момента човека е усвоил. Именно за това има разлики в регресиите, за това звучат различно.

Това, което предлагам е да разгледаме такива източници чието поле на съзнанието е много по-пречистено и разширено от нашето собствено и да разсъждаваме върху това, което е преминало при тях.

За онези от вас, които вече години наред следят преводите и споделените материали които публикувам, като начало тук, а след това в различни сайтове, от бразилския медиум Шико Шавиер ( Франсиско Кандидо Шавиер) и Алан Кардек, от медиума Дивалдо Франко, Ивон Перейра, Алтиво Памфиро, и др. то ползата е видна.

Когато искаме да си помогнем сами е добре да задълбаваме в информацията, да хванем нишка и да я следваме, и разбира се да си даваме време да разсъждаваме върху полученото, не да се доверяваме със сляпа вяра, а да впрегнем здрав разум и молитва, които да благоприятстват по-дълбоки прозрения и преживявания. Като например сънищата. Те са един начин духовната информация прочетена в книга да бъде обработена, дори онагледена и задълбочена с посещения на съответните места описани в книгите.

Личния опит на Духовете, които споделят своите инкарнации, своите трудности, перипетии в духовните зони, когато осъзнават грешките си и пътя на поправката - всичко това е много по-въолнуващо от една регресия. И заставам зад думите си, независимо, че години вече се радвам на интересни регресии. 

Регресията има много специфично индивидуално действие - като един малък мост, или трамплин, който дава помощ на човек да почувства Духа си, да почувства неща, които незсъзнателно е отричал, макар интуицията понякога ясно да му е пращала, а също и едно допускане и даване на вътрешно разрешение да приемем по-различна гледна точка, лечебна, всепрощаваща, милостива към себе си и другите. 

Регресията трябва да е просто един инструмент за нас - правилно употребен, а след това да продължим напред - разгръщайки своята връзка с духовните си водачи и учението си чрез сънищата, чрез молитвата, която е като един пусков механизъм, който отваря човека да забелязва и да е по-чувствителен за отговора от духовния свят.

Много се радвам на всички онези от вас, които именно по този начин избраха да продължат - преминавайки регресия не се закотвиха* там, а минаха напред, възползваха се напълно от потенциала на метода и сега сами вървят ориентирайки се под ръководството на духовните си водачи.

Но ние всички имаме нужда от духовна храна от регулярно поемане на своята доза, така да се каже. Именно за това през последните 9 години посвещавам всяка свободна минута на превод и привеждане в разбираем вид на книги, статии и всякакви аудио и видео материали на бразилските медиуми, които по-горе споменах, като едно надникване в университетите на Духовния Свят, там където е океана от информация, за да има с какво да се подхранваме всички тук, защото факт е, че тази нужда съществува, особено с течение на живота и редовните изпитания, които ни върхлитат... 

...и особено при голямата дезинформация и смесица на много невежество с ню ейдж и всякакъв микс от неща, често повлияни от нисши духове целящи само увеличаване на човешкото его и суета, за да няма прогрес.

Тук ще споделя някои от местата и ценните страници, където пиша за да има публичност тази информация, свободна за достъп на всеки.














Няма коментари:

Публикуване на коментар