събота, 23 март 2013 г.

Как сами да развием общуването с духовния свят и да се научим да разчитаме знаците

Тази страничка бе създадена с цел популяризирането на теми като прераждането, срещата с духовни водачи, паранормалните преживявания и по специалните сънища, времената на промени, в които живеем, енергиите, усещанията и емоциите, които вълнуват повечето от нас в един или друг етап от живота ни.

Това, че за изследването са използвани материали придобити при конкретни проведени сесии по регресивна терапия не означава, че акцента в страницата задължително се слага на този вид преживяване.

Както във всяка кореспонденция с желаещи да научат повече за метода на Долорес Кенън, аз винаги подчертавам, че това пътуване навътре към себе си може да бъде осъществено и при целенасочено желание и развиване на човека в тази сфера. Регресивната терапия е само помощно средство, но препоръчвам всеки човек сам да развие способността си за комуникация с духовния свят.

Най-ценното винаги ще бъде всеки САМ да владее тази връзка, да я разпознава, да разчита на нея, да се уповава, че има подкрепа винаги и при всякакви обстоятелства в живота си и винаги да се вслушва в отговорите, които му праща Вселената и Бог под една или друга форма.

Сега искам да ви споделя собствените наблюдения, както върху себе си така и върху други хора, които са развили и използват тази връзка с духовното, към която съзнателно или подсъзнателно всеки се стреми. Това се надявам да ви мотивира и всеки сам да полага усилия да развива себе си. Това  е най-ценното и само това може да ви окаже необходимата помощ, точно когато се нуждаете в живота, когато всеки друг би бил твърде далеч от вас за да ви помогне.




* * *
Бог ни говори по много начини. Дарил ни е с една прекрасна способност интуицията, която е уникален нематериален механизъм за усещане, откриване и получаване на информация от Цялото Творение, когато имаме нужда от нея и сме "включени на режим търсене".

Ние хората обикновено искаме да преживеем интересни духовни опитности, макар и да не знаем със сигурност какво се крие зад тези думи, но често не желаем да полагаме никакви усилия и труд в това. Очакваме някой "учител", "лечител", "гуру", "маг" да ни свърши работата, а ние да се ползваме на готово от резултата.

Но докато сме в този режим на мислене ние се лишаваме от интересни духовни преживявания, които сами можем да изпитаме. Лишаваме се и от контрола над тази връзка, доколкото можем да говорим за контрол.

Искам да ви препоръчам няколко действия и начин на мислене, който ако един човек възприеме и използва би могъл да отвори в  себе си духовните си усещания и възприятия, така че да получава отговори всеки път, когато търси такива, без да е нужно да търси помощта на друг за това.

Наблюденията ми се базират на живота на  хора обърнати към вътрешния си свят и пречупващи всяко преживяване през духовните си очи, търсещи дълбокия смисъл на всичко, което живота им предостави и срещат.

Познавам и тях и преживяванията им, които са почти ежедневие, за това не слагам в графа "паранормални".

Ако не бяха те нямаше никога да разбера какво всъщност правя и аз, огледах се в техния живот и разбрах защо интуитивно съм правела някои неща.

Целта на всички ни е да развием своя начин на връзка и комуникация с Бог, със Съзидателната Сила (без значение е самото име, с което ние човеците Го назоваваме ), от която сме произлезли.

1. Първото важно нещо, което човек трябва да промени у себе си е схващането, че той не може сам да го прави, което е лъжовно. Всеки един от нас ежедневно и ежеминутно е във връзка с Духовния си дом, част от нас винаги е там и може да осъществи контакта, точно когато имаме нужда.

2. За да се убедим в това е нужно да се научим да използваме тази връзка и да я използваме не само, когато нещо голямо ни се случва (тогава от емоции е възможно да блокираме сами нещата), а да я тренираме в ежедневието си.

3. Много полезно е използването на медитацията като форма на притихване и вътрешно размишление и заспиване веднага след това с намерение да почувствате всичко, което ви интересува.
- например, когато четете интересна книга, когато искате да усетите наистина същността на написаното, почетете малко и оставете книгата, легнете удобно, затворете очи и размишлявайте върху темата и прочетеното, задайте си вътрешно въпроса - какво всъщност означава всичко това и се оставете да заспите с тези мисли.

Това  е много важна стъпка за научаване на ежедневна комуникация с духовния свят. Много често в такива моменти се получават интересни преживявания на сън, метафорични сънища изпълнени със символи и усещания, даващи по-дълбоко разбиране за въпросите ви и прочетеното в книгата.
Понякога прозренията и усещанията продължават и в нощните сънища.
Това може да са посещение на различни места, за които сте прочели, среща със същества, за които искате да научите повече, докосване до преживявания, които ви вълнуват, но никога не сте изпитвали в живота си или много много повече отвъд вашите очаквания.

Много често мои познати споделят, че правят медитация и се унасят в сън, минава час-два, а когато се събудят имат усещането, че са медитирали, самото им съзнание е било там в медитацията, заето с въпроса, по който са медитирали.

Същото преживяване съм изпитвала и аз самата, особено когато темата, по която искам прозрение и медитирам, ме вълнува силно. Достатъчно е понякога едно чуто изречение или една снимка да задейства процеса на търсене на отговори и желание за контакт.

Тогава, ако човек е отворен за това, ако не се страхува да сънува (и няма защо да го прави), автоматично се организират подходящите сънища, които му дават някои прозрения по темите, които го вълнуват. И всичко става неусетно, без план и програма, защото вътрешно сте си задали въпроса.

4. Друго, което може да упражнявате и да спомогне за развиване на комуникацията и възприемчивостта ви на посланията на Духовния свят, е използването на визуализация в медитациите. Картините и образите са универсален език. Дори днес, ако съберете хора от различни народности, те всички биха разбрали по един и същи начин една картина.
Това е Универсалният език над всичко. За това и повечето си усещания добиваме в комбинация с образи.

Тук ще споделя опита на друга от моите познати, за които разказвам. При нея понякога се появява образ и усет поглеждайки човек или предмет, а дори и обикновено нещо като разлята вода на пода.
Последният случай беше уникален пример как вътрешното й търсене по определен въпрос (какво е състояние на една жена, за която нямаше новини, а тъкмо беше преживяла операция ) провокира забелязването на знак - ангел нарисуван от случайно разлята чаша вода в работното й място и успоредно със забелязването на формата, много силно усещане за човек - за въпросната жена, за която моята позната вътрешно търсеше информация дали е добре.

Оказа се, че образа, който е формирало петното от водата - ангела, както ние го оприличихме, всъщност описва състоянието на болната жена - и точната й позиция на спане след операцията, положението на ръцете и тялото, дори усещането за тежест и лекия наклон на тялото на една страна. Информация, която самата тя ни потвърди виждайки снимка на "ангела" от вода.


- Друг човек упражняваше визуализация и медитация за да помага на други хора от разстояние. Това бяха здравни случаи на непознати хора, на които целта беше да се въздейства с оздравителни визуални образи. Тя го правеше с огромно и искрено желание и в резултат у нея се отключи чувствителност и усещания, които преди не бяха така ярки. Вярвам, че именно заради медитациите и въобще престоя й в това духовно ниво, докато помага, усещанията й се засилиха и интуицията й стигна до там, че да усеща кога някой човек има нужда от помощ, а дори кога някой е починал и духа му има нужда от окуражаване и малко любов за да премине.

- Тук мога да добавя и себе си - нередки са случаите, когато сънувам хора, които съм виждала отдавна, познати, бивши клиенти, с които сме останали приятели или хора от ученическите ми години - и в тези сънища разбирам за проблем при тях. В случаите, когато успях да намеря информация какво се случва - то символите от сънищата се обясняваха и думите им потвърждаваха подадената на сън информация. А самия факт, че ги сънувам за мен е като вик за помощ и съдейки по реакцията след като си пишем и поговорим, то съвсем навременно идва съня, както и контакта ми с тях и успокоението, което обикновено последва.

В други случаи в резултат от развиване на сензитивността мои познати сънуват пророчески сънища за ситуация при мен. Това е горния пример, но в разменени роли. Така или иначе нужната информация достига до човека.

А понякога помощта се оказва на едно съвсем различно ниво - сякаш от една друга част в нас, която никога не спи и е в постоянна връзка с всички в нужда. Такъв е примера за сънища, в които човека сънува, че се срещаме и че му помагам с нещо, без аз самата да имам такъв спомен от сън. Но за дадения човек съня е бил много окуражаващ, и помощ е получена.


Това е още едно потвърждение, че човек сам е способен да развие у себе си тази връзка и да  я използва, да търси и намира отговори по много начини.

5. Един друг начин е в будно състояние просто да се обърнете навътре в себе си  да усетите какво искате да изразите - да напишете например.  Нашия вътрешен свят е доста богат. Ние постоянно обработваме огромни количества информация и в същото време анализираме вътрешно всичко базирайки се и на връзката си с Бог и Вселената.

Както писането на есе в училище, но този път без да се страхувате от правилно и грешно. Това би могло да доведе до различни прозрения написания на белия лист. Този феномен е безценен. Всеки го може стига да си позволи това. Да не се страхува от себе си. Да не се страхува от това, което ще напише. Да не се страхува да си зададе въпросите, които са най-важни и от техните отговори. Да погледне очи в очи себе си.

Целият този блог е плод на това. Аз също се страхувах да изразя себе си, но реших, че за мен е по-ценно да чуя себе си, отколкото да се притеснявам дали всички биха ме харесали или пък биха споделили моите усещания и мнения.

А един от най-ценните примери точно в тази област - писането в състояние на приемане и комуникация с духовния свят, е моята приятелка Нели Пенева, чиито произведения са резултат именно от комуникацията с Духовния ни дом и са прозрения постигнати в будно състояние. Можете да ги намерите на нейния изключителен блог Приказки от Новия свят
 А нейната приказка "Един малък свят" спечели публикуване в сборника
"Приятел на Аутист" на ГРАЖДАНСКО ДВИЖЕНИЕ - Помощ на лица с проблеми в развитието.

Първоначално всеки се притеснява, но направи ли първата стъпка открива колко добре се чувства - всичко да излезе на белия лист, да подреди усещанията  и мислите си, да анализира преживяванията си, тогава сякаш невидима сила ни помага да разберем и себе си и околните и стигаме до онези мъдрости, които често усещаме, че не са наши, че не идват от нас, а са включвания от Духовния ни дом и Бог, нещо като коментар, който винаги е бил на разположение, отговор, който е бил наблизо, но не сме виждали, докато не сме забавили темпото и не сме се спрели в този вид притихване, каквото е писането.

6. Не на последно място има един начин на мислене, който винаги помага да намерим отговори от Вселената. Дори когато не разбираме защо определени хора се държат по определен начин с нас, когато не разбираме защо нещата се случват така, когато всичко ни изглежда хаотично и не особено благоприятно, е нужно да се спрем за малко и да си напомним, че:

 "Сега може и да не разбирам цялостния замисъл на случващото се, но съм СИГУРНА и ВЯРВАМ, че Бог  ще ми разкрие във времето и ЩЕ РАЗБЕРА какъв е бил смисълът на тези уроци."

Огромен знак на смирение и приемане, на налагане на търпение дори в най-тежката ситуация, което да ни осигури спокойствието да изчакаме търпеливо до момента, когато получим своя отговор.

Самото изричане - гласно или негласно  - и подкрепено с искрена вяра, че действително ще ни се разкрие всичко с времето - дава сигнал на Вселената и внася ред в хаоса, сигнализира,  че ние сме спокойни, колкото и странни и неразбираеми неща да се случват около нас, дава индикация, че имаме упование във Висшия ред и Хармония, които произтичат от Създателя и една увереност, която ни дава сили да преминем през този период без излишни притеснения или емоции, които обикновено вредят повече вместо да помогнат да решим каквато и да е ситуация. Всъщност помага ни да останем търпеливи и в режим на търсене на знаци и отговори - сигурни, че зад всичко има урок, който с подходящата нагласа можем да преминем по-леко.

Това като начин на мислене е изключително важно за да продължим да забелязваме отговорите, да продължим съществуващата комуникация с духовния свят.

7. Всеки ден ние се учим на нови неща, срещаме нови хора и ни се случват различни неща. Колкото и монотонен живот на пръв поглед да живеем, пак нищо не е такова каквото изглежда. Собствените ни вътрешни процеси, преживяванията на колегите ни на работа или в училище, всичко това, което виждаме и до което се докосваме се случва пред нас, с нас, до нас, защото нашата душа има нужда да види и преживее, да научи за това. Всяко нещо е потенциална възможност за урок и учебен процес. Стига да имаме тази гледна точка, ние сами ще започнем да откриваме какво се опитва да ни научи Вселената срещайки ни с определени хора и ситуации, пращайки понякога и изпитания на пътя ни.

Това е също комуникация и една постоянна форма на общуване. Нищо не печелим, ако си запушваме ушите и затваряме очите за това, което ни говори Вселената. Всяко нещо се случва с цел и има предназначение да обогати и научи някого с нещо. Всяко преживяване е опитност, която не може да се добие в духовния свят, а само тук на Земята като поле, в което се разиграват различни уроци.

Най-ценното за всеки човек е да се научи да се вслушва в знаците и посланията от Духовния свят. Научете това и винаги ще знаете как да постъпвате, винаги ще усещате закрилата до вас и ще се справяте с всичко, независимо колко е сложно или тежко. Научете се да търсите тази комуникация вътре в себе си, да я приветствате, да анализирате преживяванията си и размислите си, да анализирате обстановката и обстоятелствата в живота си, но от режим и гледна точка на - Какво ли иска да ми каже Вселената с това, защо точно сега се случва, какво ли е скрито зад това отлагане на моите планове, дали не ме предпазва от някоя беда или има друго по-добро за мен, дали не се отлагат плановете ми за да узрея и да стана готов за това, което желая, така че да постигна максимално удовлетворение в живота си...?


Дори до момента да ви се струва всичко това просто любопитна информация - тя по същността си съдържа огромен потенциал, и онези от вас, които интуитивно го правят знаят за какво говоря.

И е неизменна част от пътя на всеки, който желае да постигне връзка и да е независим, да усеща лично всичко, да се докосва до духовния свят. А удовлетворението, когато осъзнаеш, че действително си получил обратна връзка, отговор или прозрение, е неописуемо, няма друго  подобно усещане в сърцето - усещането на любов и подкрепа, но не от човек, а от сила много по-голяма.

10 коментара:

  1. И радостта наистина е голяма, неописуемо усещане за щастие, да усетиш връзката с духовното, да усетиш как на въпросите ти някой отговаря! Благодаря ти, Павли! Благодаря, че описваш мислите на десетки
    хора, вървящи по този, нашия път!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Наси, за мен ти беше единият от случаите вдъхновили ме да опиша какво всъщност правим ние за да развиваме сами тази връзка с духовния свят. Благодаря ти че винаги ме правиш свидетел на всички твои преживявания и че помагаш по такъв безрезервен начин на напълно непознати за теб хора. Именно благодарение на голямото ти сърце и отворено съзнание ти забеляза и този уникален знак - водния ангел, и така обнадежди една жена на хиляди километри от теб самата.

      Изтриване
  2. И аз съм сред Щастливците, на които им се отговаря и имат очите да видят знаците:)) Откакто Бог ми се разкри, живея в абсолютна Радост, защото каквото и да ми се случва, аз зная, че е за мое добро ! И че ако нещо на пръв поглед изглежда болезнено и лошо, то всъщност е Прекрасно - защото води към по-доброто/правилното за мен! С днешна дата ми е трудно да се върна назад в годините, когато съм живяла без Истината в Мъдрост !!!
    Желая на всички ни да имаме Светлина в умовете ни, постоянно и завинаги ! Да имаме очите и ушите за Истината, и Сърце - изпълнено с Любов !!! Бъдете Благословени !!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ана, точно това е целта и се радвам от сърце, че срещам още една душа осъзнала колко е важно да не се съпротивляваме и борим с живота, а да живеем в хармония и вяра в него независимо какво се случва. Бъди и ти благословена и дано всички хора около теб усетят тази енергия и проявят поне любопитство и интерес каква е тази промяна у теб. Всеки с личния си пример може много да помогне на събратята си човеци.

      Изтриване
  3. Здравейте

    Случайно попаднах тук , но изчетох всичко. Това което забелязвам на пръв поглед в написаното са "хората хората и пак хората. За това и исках просто да вметна че една наистина посветена личност вижда всичко , в това число че света не се състои само от хора и .... техните проблеми.Земята, вселената и всичко останало никога не е принадлежало или направено само за хората ...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте NoWay
      Може да е така както казвате, моя сайт няма амбицията да говори за света като цяло, но за това ще е добре да развиете изказването си за да разберем всъщност какво имате предвид.

      Блога стартира през 2012 година като моя лична нужда да споделям нещата, които забелязвам, които ме вълнуваха във всеки един момент и които ми се искаше да споделя, да извикам дори на всички, които биха искали да чуят... Лична опитност, срещи, открития, които споделени донасят полза и на други хора. Може би блога изразява и личната ми нужда да помагам вярвайки, че всяка дума не е просто пусната в празно пространство - а стига когато трябва и където трябва, оказва помощ...

      Не знам коя е тази "наистина посветена личност" :) според мен всички ние на земята сме просто ученици в процес на развитие и учене. Но този сайт няма намерение, нито твърди, че планетата Земя е създадена само заради нас хората, далеч съм от това мнение.

      По-скоро ние сме просто гости, временни обитатели... който имат нужда да се развият в определена посока за да не се самоунищожат... и тази посока е духовното развитие, осъзнаването на изпитанията в живота и възприемането на нова гледна точка, за това са всички споделени материали - за това хората са сложени в центъра - колкото повече си помагаме едни на други - аз с моите материали, друг с неговите, трети с книга, с лични примери, с разговори помежду си... - толкова по-голям шанс има човечеството да осъзнае и да промени мисленето и поведението си.

      Изтриване
  4. Много ти благодаря за чудесния блог. Сънувам. Това е другия ми живот. Понякога сънувам по 200 сънища на нощ. Понякога и повече. Късчета от историята. Или различни места.

    ОтговорИзтриване
  5. Много ти благодаря за чудесния блог. Сънувам. Това е другия ми живот. Понякога сънувам по 200 сънища на нощ. Понякога и повече. Късчета от историята. Или различни места.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. това е хубава дарба, макар че не всички хора мислят така. но е цял един друг свят и друг живот.

      Изтриване
  6. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване