четвъртък, 26 декември 2013 г.

Шико Шавиер - филм за бразилския медиум


ВЕСЕЛА КОЛЕДА
Приятели и Читатели на моя блог

 

Това е моя Коледен подарък за вас
Превод на един много силен филм
Послания, които не може да не променят живота ви
Послания, които няма да оставят и капчица страх в сърцата ви
Послания, които могат да излекуват всяка мъка и болка по загубено любимо същество...
Защото вие вече знаете в сърцето си... че те са добре.


Кой е Шико Шавиер?


Предисловие

„Никой не може да се върне назад и да промени началото, но всеки може да започне отначало и да създаде нов край.“

Това е едно от многото послания, които Шико Шавиер получава от своя духовен водач, Емануел, и споделя с околните.
Идеята за заснемането на филм за един от най-известните духовни лидери на Бразилия, номиниран за Нобелова награда за мир, се появява през 2004г.

Филмът е представен за първи път в Бразилия на 2ри Април, 2010 г., когато Франсиско де Паула Кандидо щеше да отпразнува 100тния си рожден ден.

Това е историята на един живот, който промени представата за вяра у милиони бразилци и спечели уважението на мнозина, без значение от религиозната им принадлежност.

Сюжет

Като момче Франсиско де Паула Кандидо започва да преживява първите си проявления като медиум, вижда и чува духове, включително духа на починалата си майка. Той прекарва част от детството си живеейки с кръстница насилница, която го смятала за ненормален.

Като възрастен Шико осъществява първия си контакт със Спиритуалистичната Доктрина след като една от сестрите му страда от феномена на обсебването и е излекувана чрез спиритическа намеса. От този момент нататък Шико се фокусира върху развиване на дарбата си и в помощ на болните и онези загубили любими същества. Винаги е воден от Емануел, неговия духовен водач. Шико Шавиер работел непрекъснато, психографирайки книги диктувани му от духовете и посвещавайки живота си за да прави добро на другите. След като се премества от Педро Леополдо в Убераба, носейки със себе си нищо друго освен книга, Шико основава Дома на Молитвите.

Минават години и той става както популярен, така и разследван и се превръща в национално противоречие. Истина ли е онова, което казва? Съществува ли живот след смъртта? Спокойно и смирено той се справя с неверието, придържайки се към Спиритическата доктрина.


По време на дебат на живо в телевизионното шоу-предаване - ´Pinga-Fogo´, способностите на медиум на Шико са поставени на изпитание. Зад сцената Орландо, режисьора на предаването, изживява личната си драма със съпругата си след загубата на сина им при нещастен случай. Писмо, което Шико Шавиер дава на Орландо променя посоката на съдебното дело срещу обвинения за убийство най-добър приятел на загиналото момче. 

Филма може да бъде изтеглен от български торент с вградени в него субтитри. 






3 коментара:

  1. Може ли да пуснете актуален линк, моля?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За да ползвате филма в торента ви е нужна регистрация. Но има и друг начин, наскоро го качих във фейсбук страницата си, за нея не ви е нужно нищо, нито регистрация. В тази листа с филми може да го намерите: https://www.facebook.com/pg/hipnotichna.regresiq.minal.jivot.prerajdane/videos/?ref=page_internal

      Изтриване
  2. Много хубави филмчета и първа и втора част

    ОтговорИзтриване