четвъртък, 12 декември 2013 г.

Някои въпроси на читатели - ЛЕЧЕНИЕ чрез регресия

Първото от поредица писма с интересни и полезни въпроси от читатели на този блог, и отговор към тях:

"Здравейте, г-жо Николова!

Интересувам се от вашия метод на регресия , защото споделям възгледите за живота и света на Долорес Кенън. Не съм чела нейните книги, но съм гледала нейни интервюта и лекции и смятам, че съм намерила отговори на много въпроси, които ме вълнуват. Обръщам се към Вас с надежда за евентуално изцеление , защото вярвам в метода, но имам и някои въпроси относно него:

1. Има ли опасност за психическото здраве на човека след сеанса, тъй като познавам случай, в който след среща с екстрасенс, нормална и здрава жена искаше да скача от балкона?!!!

2. Този начин на научаване на причините за болестите и нещастията в живота ни не е ли по-лесния и бърз път, по който искаме да "изклинчим" и не трябва ли сами , по трудния , но правилния за нас начин и път да научим своите грешки и уроци?

3. Има ли опасност за целостта на нашите енергийни полета и влияе ли този метод на нашата карма?!

Надявам се тези въпроси да не Ви се струват глупави или неуместни. След път , който извървях с опитите си да се излукувам, стигнах до извода, че наблягам само на материалната част на нещата, а изпускам най-важното - духовната страна.

Ако имате желание и възможност , ще се радвам да ми отговорите!"

 

Здравейте Пенка,

разбира се въпросите ви са уместни, и е много важно човек да е добре информиран за да е напълно спокоен, когато си прави регресия.
Преди да ви отговоря искам да ви кажа за лечението какво е нужно да знаете.


Една информация може да послужи трансформиращо на един човек, само ако той е готов за това и сам е извършил необходимите промени и осъзнаване у себе си. Регресията съвсем малко му помага на финала. Но самия човек се е излекувал, благодарение на собствените си усилия. За това отговорността е наша - доколко ще позволим и приемем нещата, които ще видим. И ще променим ли гледната си точка след това.

Ето и отговорите на вашите въпроси:


1. Има ли опасност за психическото здраве на човека след сеанса, тъй като познавам случай, в който след среща с екстрасенс, нормална и здрава жена искаше да скача от балкона?
Самата регресия може да се оприличи на една лека водена медитация. Нещо приятно за човека. Тя не е стресиращо преживяване. Също така човек е напълно буден в нея и има постоянен контрол върху себе си и тялото си. При тези условия психиката му е напълно защитена. Но не само защото е буден, а защото това, което виждаме в една регресия е под строгото наблюдение на нашите духовни водачи и Висшия Аз. Те никога не биха дали нещо сложно и натоварващо на неподготвен човек. Обикновено ни дават съвсем мъничко, но достатъчно за да ни помогне. Ние нямаме нужда от цялата информация за своите прераждания, а само от конкретни неща, които биха могли да ни помогнат в настоящия ни живот. С тази правилна отправна точка всичко, което се случва е за най-висше благо на човека.

2. Този начин на научаване на причините за болестите и нещастията в живота ни не е ли по-лесния и бърз път, по който искаме да "изклинчим" и не трябва ли сами , по трудния , но правилния за нас начин и път да научим своите грешки и уроци?
Подкрепям вашето мнение, че пътя е ценен и трябва да се извърви, защото в него е развитието и растежа, а не толкова пристигането при крайната цел. В регресия няма опасност това да се случи. Нищо не идва на готово. Ако човек не е готов да се изправи честно пред себе си и да прозре дълбочината на причините, лесен отговор няма да се получи. Това е само една стъпка. Регресията може да помогне да се усети и види лично една друга гледна точка. Но дали и как после човека ще интегрира в себе си тази информация, зависи само от него и неговото желание. Истината е, че всичко е вече известно, отговорите са си в нас и ние ги знаем. Но може би, защото не се вслушваме в себе си, защото не си вярваме, и те остават някак си неясни и недоловими за будното съзнание. Регресията може да помогне малко по-ясно да чуем себе си. Това е, което прави тя. А "трудния начин" не е ли именно осъзнаването, личната вътрешна трансформация, достигането на прозрение... Работа, която пак ние самите трябва да си свършим, защото каквото и да ни казва някой, ако не идва от нас самите, няма да го повярваме на нужното дълбоко ниво, за да има терапевтичен ефект. И не на последно място - в една регресия човек сам си дава отговорите, всичко идва чрез вас, доколкото го допуснете. Аз не ви казвам нищо. Моята роля е просто да ви преведа през това преживяване.

3. Има ли опасност за целостта на нашите енергийни полета и влияе ли този метод на нашата карма?!
Целостта на енергийните полета - Доколкото моята практика и личния ми опит са ме научили, човек е изложен на опасност само, когато е в ниските вибрации и го вълнуват негативни емоции, когато се е поддал на някое лошо чувство. Тогава той сам отваря аурата си, и допуска разбира се чакащите малки "пакостници", има си такива нисши енергии, които това правят. Но съответно с повишаването на енергетиката и вибрациите и аурата се затваря и човека може да възвърне доброто си ниво. В една регресия ниски вибрации не се допускат. Важно е намерението ни да търсим полезна информация, която духовните водачи преценят да ни покажат. Ние подхождаме с уважение към този процес и това е определящо.

Кармата е пътя на една душа. Дали ще извървим този път отляво или отдясно, по права линия и най-бързия и труден начин, или с криволичения и за по-дълъг период, няма съществено значение. Човек сам влияе на кармата си и я променя. Може крайната цел да е определена от душата ни още преди да се родим, но по кой път и как ще реагираме, докато го изминаваме, е свободен личен избор.

Накрая мога да кажа, че регресията е успешна, когато предизвика някакво движение у душата, размисъл и осъзнаване. Защото най-страшното нещо е застоя, статичността... тя не води до никъде. По-добре най-дългия и трънлив път, с много заблуди и страдание, но и осъзнавания след всяка "грешка", отколкото едно спокойно и неподвижно за душата съществуване!

Няма коментари:

Публикуване на коментар