неделя, 20 май 2012 г.

Споделено

Павлина Николова

За да живее пълноценно и щастливо всеки човек се нуждае от някаква концепция, философия на живота, от вяра в нещо. За някои от нас тази концепция обхваща именно въпроси като
"Кои сме и от къде сме дошли?"
"Има ли прераждане?",
 Безсмъртна ли е душата?",
 "Кой и защо ни е създал?",
 "Има ли живот на други планети?",
"Къде е истинското ми място?" и т.н.


Тези вечни въпроси занимават човечеството от древни времена до днес, макар че някои хора ги търсят смело и открито, докато други не признават, но подсъзнателно също търсят отговори.

Отговори могат да се намерят по много начини - чрез изследване на феномени като преживявания на прага на смъртта, осъзнати сънища, прозрения по време на медитация, регресивна хипноза, изследване на вярванията и легендите на т.нар. Indigenous people  (народи като Догоните от Мали, като американските индианци, като наследниците на древните цивилизации в Латинска Америка, Нова Зеландия, Африка, списъка е дълъг) - древни народи запазили културата си непроменена и до днес, творби на редица автори, които в моменти на прозрение са се свързвали именно с общото Поле на Съзнание и са описвали неща доказвани от науката едва в следващите години.

Приканвам всеки сам да търси своите отговори и да използва интуицията и вътрешното си усещане за да отсява истината от дезинформацията.

Животът е нещо много повече от това което виждаме, което можем да пипнем или изследваме в лаборатория. 

Както казва един високо уважаван от мен изследовател и гений - Хосе Силва -  "Планетата е като едно летище - на всяка минута хиляди души кацат на Земята, докато хиляди други си тръгват."


Престоят ни на Земята за тези приблизително 100 години не е просто нещо случайно, всеки един от нас идва с определено предназначение, цел и мисия, която сам си е поставил за изпълнение.

Съществуват доказателства на различни изследователи в тази сфера - Д-р Майкъл Нютън (изследване на живота между преражданията), Робърт Шварц ("Храбри Души" - изследване на планирането и договореностите между душите преди раждане), Долорес Кенън (практикува хипнотична регресия и издава над 15 книги с изводи и прозрения достигнати по време на транс).

Душата, която е безсмъртна, знае какво е това предназначение и тази мисия, знае задачите, които сме си поставили и целите, които искаме да осъществим.

За целите на усвояването на тези уроци, когато душата се всели във физическото тяло на ембриона, спомените от съществуването й на безсмъртна душа в духовния свят и спомените й от предишни въплъщения, биват заличавани, получава се ефекта на амнезията.

Но дори с такава амнезия и във физическо тяло много от нас дълбоко в себе си усещат кои са и от къде идват, спомените са в нас и ние можем да го достигнем. Сънищата са едно от най-честите средства за припомняне на определени преживявания и подготвителни уроци в духовния свят, подготовка нужна за развитието ни и изпълнение на призванието и целите ни в настоящия ни живот. Понякога се получава дежа-ву - отново душата ни си спомня вече разиграна ситуация или среща, защото до голяма степен ние се подготвяме за всичко в настоящия си живот. Или пък срещате напълно непознат човек, който ви дава дълго търсен отговор без да сте го питали и без да сте споделяли своите мисли.

Всички тези неща, всички тези докосвания са планирани за отключването на определени спомени на душата, които са ви нужни на дадения етап от развитие и изпълнение на мисията.

Често в моя живот това беше определена книга, която променя из основи възприятието ми за света и околните. След което започнах да срещам онези специални хора, които ми даваха поредния ключов елемент и така допринасяха да вървя напред и да ставам по-уверена, да намирам пътя на моята мисия.

Моментите, когато тези знаци се появяват са много добре подбрани - най-често още от дете, през ранния пубертет и вече когато човек започне зрелия си съзнателен живот.

На всички млади хора, които тепърва преминават през този процес на намиране на себе си и разбиране на себе си и начина, по който се чувстват, бих казала - вслушайте се и чуйте онова, което вътрешния глас ви казва, обърнете внимание на интересите си, не подценявайте нищо, всяко от тези неща може да ви изведе към вашата мисия и призвание, изследвайте всичко, което ви докосва и вълнува сърцето ви. Това е начина да намерите така желаните отговори. Не гледайте какво казва обществото, съучениците, състудентите ви. И да търсите одобрението на околните знайте, че това  е обречена кауза, в повечето случаи те живеят в друг свят, техния собствен и никога не биха ви разбрали напълно.

Но знайте, че съществуват и други млади хора като вас, които преживяват и усещат живота по различен начин. Имам щастието да срещна неколкократно такива хора в своя живот и точно в най-подходящия момент, когато аз самата съм имала нужда да си припомня тази връзка.  Всеки може да бъде учител на другия.

Всяко следващо поколение деца се ражда по-интуитивно от предходното и информации някога достъпни само на ниво душа (и постижими в случаи при регресии) сега стават по-лесно достъпни в сънищата ни, дори по време на медитация или напълно будно състояние на съзнанието.

Не се подвеждайте под думата деца - визирам именно вас - някои от вас са около 40 годишни, други около 30, а все по често се срещат интуитивни и осъзнати младежи на по 20тина години. Именно вас, които понякога сте се чувствали отритнати, неразбрани, странни и не на място дори в собственото си семейство. Вас, които ви вълнуват много повече въпроси за това кои сте и защо сте на тази земя, от къде сте дошли...

Не е случаен интереса към духовното, древните цивилизации, живота извън Земята. Всеки от нас идва със спомените си от преди и с всеки изминал ден воала закриващ тези спомени изтънява.

В процеса на търсене на вашите лични отговори проверявайте всяка информация, кара ли ви наученото да полетите и да се чувствате свободни, изпълнени с енергия и мечти, с увереност в себе си и потенциала си, или напротив ви подтиска, обезсърчава и отнема от енергията ви.

Запомнете златното правило - Всеки сам създава собствената си реалност!
Вярата ви в едно нещо го прави реално.

Не забравяйте, че притежавате най-голямата сила - да творите, вие сте създатели и всеки, който се опитва да ви убеди, че от вас нищо не зависи греши или ви манипулира.

Ето това е концепцията за живот, която действа в моя живот и която ми дава криле.

За да изградя успешно тази концепция не малка роля изигра и опита и преживяванията ми свързани с практиката на Силва метод, изследванията ми по теми като осъзнати сънища, свещена геометрия, древни цивилизации и истинския произход на човека, съществуването на живот на други планети, връзката с духовния свят и знаците в живота ни, езика, на който Вселената ни говори и напътства.

Един съвсем нов поглед и дълбочина ми даде хипнотичната регресия, която по "случайни" неведоми пътища ме намери. Не може да се каже, че аз съм търсила точно това. Търсех нещо  което ще ми помага да помагам на другите.  В онзи момент знаех само за Силва метод и много исках да го изуча в дълбочина. Бях си пожелала и бях молила за помощ да намеря пътя към духовното заради другите и заради себе си, да намеря начин да съм полезна. (Вижте книгата на Мариана Илиева "Тунел, светлина и още нещо..." - за начина  на написване на такава молба до вашите духовни водачи)

Синхроничностите ме отведоха на правилното място, синхронизираха така обстоятелствата, че да попадна на правилната информация и да мога да си позволя да последвам тези знаци.

Много е важно да се научи човек да разчита знаците по пътя си, да разбира посланията от Духовния свят, които така или иначе се получават, но дали ние сме с отворени сърца да ги усетим е друг въпрос. (Силва УлтраМайнд ЕСП Систем - обучение създадено от Хосе Силва през 1997г. което покрива именно връзката ни с духовния свят, как да се научим да следваме посланията на Висшия Разум и да използваме интуицията си.)

Регресивната хипноза е един от начините човек да се вслуша в спомените на душата си, да види общата картина като едно безсмъртно същество... и да разбере смисъла на всичко.

Но за да достигнем до онази по-мъдра част от нашето същество е нужно  да се отнесем към процеса сериозно и с нужното уважение и разбиране. Авторитети като Долорес Кенън и д-р Майкъл Нютън не случайно обясняват, че една хипнотична регресия на човек трябва да трае над 3 часа без прекъсване.


От личния си опит се убедих, че колкото по-дълго трае една регресия, толкова по-дълбоко можем да достигнем в спомените на подсъзнанието (там където се съхранява информацията за минали прераждания) и Свръх-съзнането или Висшия Аз (спомените на душата от Духовния свят и живота между преражданията).

Съществуват доста неверни твърдения за хипнотичната регресия.

Най-важното, което човек трябва да знае е:

- Колкото по-дълго продължи регресията, толкова по-задълбочено ниво се достига и има по-голям шанс да се свържете със Свръх-съзнанието, с истинските спомени на душата.

- Няма никаква опастност за човека в регресия.

- По време на хипнотична регресия човек е в променено състояние на съзнанието, което може да се уподоби на дълбока медитация.

- През цялото време осъзнавате какво се случва и имате пълен контрол над ситуацията.

- В една регресия може да се разгледа повече от един минал живот и това е нещото, което спомага задълбочаването на нивото на съзнание на човека под хипноза.

- Задължително е преди всяка хипнотична регресия да има предварителен разговор, в който терапевт и клиент да се усетят и опознаят взаимно. Доверието и степента на отпускане, която се постига още в разговора са определящи за успеха на регресията. Времето, което отделям за предварителен разговор непосредствено преди самата регресия и от мой опит съм установила, че е достатъчно за настройване на енергиите и подготовка, е около 2 часа и половина. Разбира се това варира и понякога самия човек има нужда от по-дълго събеседване. Най-важната част от работата на регресиониста се извършва именно в този предварителен разговор. Голяма част от самото лечение на болезнени моменти от живота на клиента започва още тогава.

- Успеха на регресията зависи и от желанието и готовността на клиента да се отвори и да допусне терапевта до своята лична история. Всякакви задръжки и бариери трябва да отпаднат.

- Хипнотичната регресия се извършва от двама - и регресионист и клиент имат равно участие и трябва да си партнират за постигане на общата цел. Без сътрудничество от страна на клиента е невъзможно да се постигнат каквито и да било резултати.

-  Информацията, която постъпва е винаги премерена и точно толкова колкото трябва към точно този момент от нашия живот. Ако ни вълнуват едни въпроси, а получим отговори на други, значи те са по-важни от гледна точка на нашата душа и на тях трябва да обърнем внимание в настоящия си живот.

Дълбоко в себе си ние знаем всички отговори, но често не допускаме това знание да изплува и да стигне до съзнателния ум. Когато обаче това се случи казваме, че сме получили прозрение - че разбираме смисъла на това или онова изпитание. Разбирайки и осъзнавайки истинските причини за всяко нещо в живота ни помага да преминем напред и да живеем без негативни чувства, без съжаление, тъга, упрекване, обида, с едно по-дълбоко разбиране на себе си и участниците в нашия живот, с чувство на състрадание и съпричастност към всички души дошли на земята да се учат също като нас.

Същност на хипнотичната регресия (моят начин на работа)







ТУК И СЕГА


Време е вече всеки от нас да поеме своята отговорност и смело да заяви мнението си, да защити търсенията и копнежите си. Независимо от думите на "авторитетите" помнете, че вие имате силата във вас и сте способни да градите светове.

Не се страхувайте, че сте различни.

Не сте сами и никога не сте били сами.

Време е...

Аз поставих началото за себе си

Няма коментари:

Публикуване на коментар