четвъртък, 4 юли 2019 г.

Децата, доброто и злото...



Поводът да споделя днес е една книжка за деца и родители, която се появява в безплатен онлайн вариант за споделяне и четене.
Свалете от тук:

Колко мъка бихме си спестили, ако навреме обяснявахме живота на децата си, ако имахме смелостта да назоваваме нещата с истинските им имена, своите постъпки, както и постъпките на останалите членове на семейството.

Сърцето на детето се развива още от най-ранна възраст. Дали ще научи какво е милосърдие, човещина, взаимопомощ и доброжелателство към другите, зависи от онова, което ние ще му поднесем, или което ще му спестим, мислейки си, че го „предпазваме“.


Тази книжка съдържа истории от цял свят, мъдрости и размисли на велики автори, които целят не само да обърнат внимание на подрастващите, но и на техните родители, и да им помогнат заедно да си направят преоценка на ценностната система, какво е добро и какво зло, и до какви последици води всяко от тях. 

Днес все още във възпитанието духовността се смята за ненужна, за проява на сектантство и странност.

А резултата от такъв тип мислене го страдаме всички. Няма нужда да търсим, само да се огледаме около себе си и ще забележим интриги, завист, агресия, интересчийство, алчност и егоизъм. Всичко противно на любов, милосърдие и човещина.

Имате шанс поне да се опитате да предотвратите това у вашите деца.
Това е само една книжка, с която да подходите по-лесно разбираем начин към едни от най-важните въпроси на живота в нашия свят.

Въпросите и допълващите текстове към основните разкази целят да помогнат на родителите да разговарят и да научат децата си да размишляват, да си правят изводи и да отворят сърцето си за най-съществените морални ценности.

Съставителят на книгата предпочете да си остане анонимен, защото най-голяма заслуга имат тези велики разказвачи на истории, които са оставили на света своята мъдрост и доброта, събрани в техните поучителни приказки.


Няма коментари:

Публикуване на коментар