понеделник, 28 декември 2020 г.

За обезкуражението, хитрините на Мрака и нашите най-големи оръжия в края на 2020 и началото на 2021 г

Мили приятели, които следите публикациите в този блог и моята работа.
От доста време жадувам да ви споделя някои материали, защото виждам сред тези от вас, които ме потърсихте за лична регресия, колко често се среща една и съща тема. Може би това е темата на 2020 година, която с голяма сила като за последно се активира тези последни тежки седмици на Декември. А именно - вътрешната битка у всеки от нас. С какво се борим - а всъщност почти не се борим, ние приемаме директно потисничеството и обезкуражаването, което се лее в мислите ни сякаш e наше собствено, нещо което „заслужаваме“ и чиято идентичност не поставяме под въпрос. 
Срещнахме се с много от вас, които споделихте своите житейски истории, прекрасни качествени хора, даващи добро и човещина към света. И на фона на всички достойнства се явяваше този вътрешен момент на обезкуражение, на чувство за недостойност, за безполезност сякаш не струваш нищо и нищо не зависи от теб в този свят... 
Една много значима битка се води сега у всеки у нас - и залог е нещо голямо - ние самите, нашето бъдеще, доброто на общността, в която живеем. 
Разберете, че онова което чувате, което ви обезкуражава и приемате за свой вътрешен глас, е всъщност гласът на Мрака, на злото, което се опитва да ви парализира да не вършите нищо, да останете в самосъжаление и да стопирате всяка добра дейност, която досега сте правили. 
Бог не е създал Земята за Aнгелите. Ангелите и съвършените хора не живеят тук. Тук сме ние, със своите недостатъци, слабости, разнообразни страни и качества, подвластни още на телесните страсти, и все пак... способни да разсъждаваме, да проявяваме човещина, да правим добрини към околните, животните, природата. Личния пример, който даваме е заразителен. 
Т.е. искам да кажа, че имате значение - всеки от вас има значение, независимо каква професия имате, имате ли въобще работа в момента, независимо с какви лични битки се борите, независимо колко пъти сте падали в живота и колко пъти се е налагало да започвате от начало. Бог има нужда от хора като вас... 
Ние сме тези, които могат да доведат любовта на Земята. 
Искам да споделя с вас 2 глави от книгата на нашия любим автор и бразилски медиум Шико Шавиер получена през един светъл дух Нейо Лусио, който споделя как точно силите на злото действат към хората за да ги обезкуражат - какви са приомите в техните атаки и ние как най-често се поддаваме на техните инсинуации, къде грешим и защо.
От колко дълго време исках да ви ги споделя... всеки път когато срещах поредния случай на духовна атака към човек, която той не разпознаваше като такава, а се отдаваше на дълбока депресия повярвал в своята малоценност.

Глава 39 Силата на мрака https://youtu.be/bYGr5CT_AIg



Самата аз съм била обект на същите духовни атаки - които те карат да се чувстваш нищожен независимо какво правиш, да се съмняваш в собствената полезност и смисъл. 
Не се съмнявайте приятели - това са лъжи, всеки от нас има своето достойнство и е необходимо ценно колелце в огромната машина на Бог наречено земно човечество. Тук се случват едни от най-прекрасните духовни постижения, когато от грубовати създания достигнем и живеем понятия като саможертва, себеотрицание и отдаденост за доброто на всички.

Глава 40 Отровният Противник https://youtu.be/DVvB-L3zOIE



Запомнете добре, че е нещо обичайно да преживяваме духовни атаки. Силите на Мрака винаги ще се опитват да стопират или да разклатят поне самоувереността и позициите на всеки стожер на доброто. Всеки един от вас, когато работи алтруистично, отдадено и с любов към ближните - вие се явявате Христови служители, независимо коя религия официално изповядвате. 
Когато сте информирани има по-голям шанс да не се хванете на поредната негативна вълна в мислите...

За онези от вас, които се питат защо все пак се случва това, защо има такива негативни сили - такива духове, които се заемат да съботират доброто... Защото приятели, духовете, които отдавна са се отклонили по пътя на злото са забравили какво е любов, какво е добро, толкова силно е отдалечаването от Светлината, че те са започнали да се страхуват от нея и да се борят срещу нея.
Но бъдете уверени, че те един ден също ще получат помощ и утеха, и те един ден ще намерят пътя обратно и ще се срещнат със своите духовни семейства. За това не се страхувайте от духовните атаки, но имайте едно наум - това не е истина, това са опити за енергийно източване, потискане, парализиране в самосъжаление, вина, да изгубите смисъла в живота и да повярвате, че сте безлична буква... 
А това е толкова далеч от истината за ролята на всеки един от вас.

От нас самите зависи как ще завърши тази вътрешна битка. 
Все пак живеем важни времена и те носят своята цена. Никой Златен Век не се дава просто ей така без да се заслужи, без да се пречисти старото, да се победи страха и човека да изгради здрава неразрушима връзка с Бога.
Осъзнайте, че много важен фактор за победата и устойчивостта на тези негативни вълни е да имате някакво полезно действие - работа, дейност, занимания, хоби, нещо което да дава полезност и стойност, нещо което да е градивно за някого или за общността. Така винаги, когато негативните сили ви нашепват как не струвате нищо и никой няма нужда от вас, вие да се сетите че поне това което правите си заслужава да останете тук и да продължавате да го правите, поне тези бездомни животинки, които храните ви смятат за ценен и не могат без вашата подкрепа, или човещината която давате на съседи и непознати в квартала е ценна за някого, може да усмихне деня на ближния. 
Не можем вече да очакваме, че всичко ще бъде лесно и наред както преди - трябва да се въоражим - а най-големите ни оръжия са добрите ни дела и постъпки, там където сърцето е широко отворено и дава.
Ако искаме да имаме сътрудничеството на Ангелите и да получаваме духовна закрила, то самите ние трябва да се научим да даваме помощ и подкрепа на всички около себе си, да бъдем ръцете, очите, ушите, ума и сърцето раздаващи любов, за да могат Ангелите да действат през нас .

И накрая искам да завърша с едни думи на Исус, чийто рожден ден празнувахме само преди дни:
Бдете и се молете!
Не случайно учителят казва тази заръка на своите последователи - защото много добре е бил наясно с какво ще трябва ние да се справяме един ден. Бдителността е онова качество, което ни помага да забелязваме ясно какво се случва не само около нас, но и вътре в нас, кои мисли за чужди, кои образи са привнесени сякаш отвън и ни привличат към злото и изкушенията за да сбъркаме за пореден път. Ние не живеем изолирани, около нас е пълно с енергиите на толкова души. Нека бъдем бдителни за да можем да реагираме правилно. 

А молитвата - втората препоръка на Исус е онова, което вика незабавно нашите водачи, нашите ангели-пазители и енергията на самия Исус на наша помощ в случай на опасност. Молитвата е най-голямото призоваване. Не се притеснявайте да викате на своя помощ Исус, той е именно който отговаря за всички наши събратя и в ниските зони, той знае как да се справи с всички ниски енергии, доказателство за което е записано и в светото писание, когато лекува различни случаи на хора с обсебвания.

Пожелавам ви мили приятели да бъдем по-подготвени за 2021 г - сърцата, умовете, ежедневието ни да са изпълнени с добри дела, достойни постъпки, поучително четиво и постоянна взаимопомощ към всички около нас.

Всички нови глави на книгата може да следите на тази страница: http://spiritismallankardecbg.blogspot.com/p/blog-page_29.html 

4 коментара: