събота, 5 април 2014 г.

СЪНИЩАТА - възможно ли е да са духовни преживявания?

Една от любимите ми области на изследване са сънищата.
Много хора не разбират какво означават и какво ни дават нощните преживявания в съня. Много хора подценяват силно всичко това, независимо дали им е дадена способността да си помнят сънищата или не. А за други това е дори леко плашеща тема - поради неспособността да си обяснят защо и как изпитват толкова реално някои преживявания на сън.

Каквото и да си мислите по въпроса - помнете, че съновниците няма да ви помогнат.

Днес ще ви запозная с един лектор, който ще ви разкаже за сънищата според неговия личен опит на медиум и според доктрината на Спиритизма - концепция, с която всички ние индиректно се запознахме във филмите "Наш дом/Astral City"и "Филма за живота  на бразилския медиум Шико Шавиер".

Той е Дивалдо Франко


Роден във Фейра де Сантана, малък град в североизточна Бразилия, в щата Баия , малкият Дивалдо демонстрира способности на ясно-виждане и ясно-чуване, преди да е навършил 5 години. В периода на своето детство, Дивалдо играе с приятелите от други измерения, които никой друг не може да види или чуе.

През 1947 г., заедно с приятеля си Нилсън Перейра, основава "Пътят на изкуплението " Спиритически Център  - Това поставя началото на един труд на любовта в полза на болните и нуждаещите се. Две години по-късно, през 1949 г. Дивалдо вижда чрез ясновидство една много голяма площ с много деца и чува глас, който му заявява, че живота му ще бъде посветен на грижата за деца в нужда. През 1952 г. е създаден "Mansão do Caminho" ( ДОМ на Пътя) с цел да осигури жилища и да се грижи за деца-сираци в Салвадор, Баиа, чрез системата на приемни домове. Всичко това продължава вече повече от 50 години, и все още се развива и расте.

И в своята роля на учител Дивалдо е много отдаден. От 1952г. са осиновени и отгледани над 600 синове и дъщери в системата на приемни домове
"Mansão do Caminho". С течение на времето се създава база от основни, средни, висши и професионални училища, за да се погрижат за нарастващия брой деца. "Mansão do Caminho" се превърна в огромна образователна институция с 22 образователни дейности, които предоставят насоки на повече от 3000 деца и тийнейджъри, всеки ден – и всичко това безплатно. Към тази дата, повече от 30 000 момчета и момичета са получили образование и грижи в множеството училища "Mansão do Caminho"...

Като говорител и лектор, Дивалдо Франко е провел над 10 000 лекции и конференции, в над 300 града по целия свят. Само в 25-те щата на Бразилия г-н Франко е провел лекции в повече от 600 града. Той има лекции и семинари в 53 различни държави:

 21 в Европа , 21 в Северна и Южна Америка (Северна , Южна и Централна ), 5 в Африка и в Азия 6. 
Също така г-н Франко е говорил седем пъти за Организацията на Обединените Нации - 4 пъти в седалището им в Ню Йорк , и три пъти в Австрия, в централата във Виена. Има лекции в над 40 университета по целия свят, винаги поставяйки въпроси от изключителна важност за човешкото същество в своето търсене на просветление. Г-н Франко не е непознат и на медиите -  направил е повече от 215 интервюта в различни телевизионни и радио станции по целия свят, а в Бразилия, родната страна на Дивалдо, е интервюиран повече от 800 пъти .

Като медиум, Дивалдо е съавтор на повече от 200 книги написани чрез психография - процес известен също като автоматично писане. От тях около 100 са преведени на 15 различни езика. Повече от 217 духовни писатели са автори на послания чрез неговия ченълинг. Също така г-н Франко е писал послания на езици, които не познава, като немски, френски, италиански, кастилски, африкански езици  и дори английски език. В действителност, той публикува "Hacia Las Estrellas ", първата книга, която някога е била написана чрез автоматично писане на език, различен от собствения език на медиума. Може би най- впечатляващ факт на постижения на г-н Франко като писател е, че средно от неговите творби са продадени впечатляващите 7 милиона копия, и всички негови  постъпления отиват в помощ за поддържане на  "Mansão do Caminho".

"Mansão do Caminho" - http://www.mansaodocaminho.com.br/ сайт (на английски)

СЪНИЩАТА - възможно ли е да са духовни преживявания?


Първа част
Бразилския медиум Дивалдо франко за СЪНИЩАТА Втора част
Дивалдо Франко за СЪНИЩАТА 2Типове сънища
Пътувания на духа извън тялото
Как ума декодира картините, които вижда духа при нощно пътуване?
Какво са кошмарите?
Всеки Сънува
Спомени от минали животи
Пътуване на духа извън тялото
Ментални блокажи възпрепятстващи спомнянето на сънища
Контактуване с души на починали близки в сънищата
Как да различим "съня" от "пътуването на духа извън тялото"?
Черно-бели и цветни сънища
Програмиране на сънища за премахване на кошмари


Няма коментари:

Публикуване на коментар