неделя, 9 април 2017 г.

Нуждата от адаптивност на методите за регресия

Днешния случай ме накара отново да се замисля колко се променя всичко с времето.
И ако ние не се адаптираме, ако не прогледнем за промените и не осъзнаем, че и от нас се изисква гъвкавост, то просто всичко, което правим по стария начин е или безсмислено или просто неефективно, но маскирано с големи надежди, които неминуемо водят до разочарования по-късно...

Тук не визирам живота и уроците на моята клиентка от днес (на която благодаря, че някак стана проводник да напиша всичко това), а по-скоро колко адекватна помощ получава един човек, когато отива на регресия.



Дали в миналото е било различно, можем да съдим само по книгите, но те все пак не са напълно достоверен източник дали само описаното е дало резултати или има още нещо. 
Но като цяло старите книги със споделени случаи на връщане в минали животи по-скоро оставят у читателя впечатлението, че ако успее да види къде се корени проблема му, самата случка или ситуация, то чудодейно и бързо проблема от настоящия му живот ще бъде премахнат, излекуван и т.н.

Въпроса ми е колко от вас обаче получиха този невероятен магически ефект?

Аз лично като водещ на регресия забелязах, че нещата не стоят точно така и само да се констатира нещо никак не е достатъчно за постигане на промяна в живота на човек.
Когато човек види миналото, старите постъпки или нещата, които е преживял или са били извършени срещу него, когато усети старите емоции и чувства, може с ума си да осъзнае връзката между онова минало и сегашните несгоди, но пак му е много трудно сам да излезе от ролята, която сега е възприел.

Отстрани за някои човек извън емоцията са видни много неща, но за този, на когото се е случило например дадена травма в миналото, нищо не е така ясно или лесно разбираемо. 
Много често образа, Аза от миналото всъщност "живее" тук и сега, въздейства върху настоящия живот на душата и най-често насажда страхове, комплекси, неувереност или други разрушителни и спиращи развитието неща. А това всъщност не сте вие, а само един аспект от миналото ви проявление, който има нужда от лечение, който страда и го боли и още не се е пуснал от онзи отдавна преминал живот, който често е пренесъл болка и огорчение през смъртта, или още по-лошо - самообвинение, гняв, чувство за провал.

Когато човек в регресия се върне до един такъв свой живот няма как просто виждайки разни кадри от него това да е достатъчно онази болка на неговия Аз от миналото чудодейно да се изпари и повече да не блокира усилията на душата да гради настоящия си живот.

Защо казвам, че това не работи?
Защото го виждам в случаите на хора преминали регресии на различни места без очаквания и желан от тях ефект, объркани и страдащи защо не могат да получат "по-ясно послание, по-конкретна помощ и съвет в регресия". 

Изключително важно е подаде ли се информация, види ли водещия на регресия, че в миналото душата е имала силна морална болка, мисли, които са я наранявали, убеждения, с които е умряла и са и причинили огромно страдание - да действа в посока ЛЕЧЕНИЕ.

Онзи аспект от душата останал вкопчен в миналото има нужда от нашата помощ сега, за да бъде излекувано всичко небалансирано в мисленето, всичко, което го наранява и увеличава страданията му. За да може той да отпусне хватката, която има върху живота на човека сега, за да може и душата сега по-успешно да довърши старите кармични уроци или да изпълни новите поети задачи. Защото не се ли поправи това, не бъде ли обърнато внимание, то онзи аспект на душата останал вкопчен в миналото ще продължава да всява неоснователен страх и смут, да праща мисли на неувереност и провал, и така да съботира всякакъв опит на душата в настоящия живот да приключи успешно уроците си.

Днешната ми клиентка е жена с интуиция, за мен това е безспорно, но под влиянието на един такъв аспект от нейн минал живот, тя самата не е уверена в интуицията си, нито в някое от своите многобройни положителни качества.
През последните години беше си направила седем регресии... Да, внушително звучи. И то все за различни и важни въпроси, не от любопитство.
И беше успявала във всяка една да се свърже с миналото, да усети животите свързани с въпросите...
Но съдейки по състоянието, което сега виждам, ефект от самите регресии или облекчение не забелязвам, защото сега същите тези въпроси, по които уж е работено отприщиха болка, стара спотаена разрушителна болка, която не беше извадена на светло.

Понякога може би на някои хора им се струвам по-рязка, непреклонна или че излишно се ровя и задълбавам в чувствата на клиента по време на регресия. Но днес именно по този критерии при мен дойде човек, защото искаше да получи точно това, защото сама за толкова пъти се беше убедила, че просто виждането на едни ситуации не е лечебно, и съществен аспект от терапията с регресия се пропуска.


Желанието ми винаги е било да дам максималното. Винаги опитвам с всичките си сетива да усетя и да задавам правилните въпроси в регресия, за да стигнем до скритите чувства, онези, които правят белите сега. Понякога изказвам предположение, това което като връзка виждам аз по време на регресията - защото водещия, особено ако развива уменията си определено има духовно виждане по същото време, когато прави регресия на клиент ( това са картини, образи, емоции, цялостен усет за животите). Моите колеги биха казали - това не е правилно, но опита сочи обратното, а човека е в пълен контрол и доста често те казват друго - някакъв съвсем различен вариант, т.е. Не се влияе и не се сугестира от изказаното предположение ( защото и регресията не хипноза). Научих се да следвам интуицията си, която винаги ми подсказва посоката, в която да задълбаем. 

Смея да кажа, че има невероятно пробиви в някои регресии (отвъд определението за нормална успешна регресия), такива емоции, такива силни чувства, както и освободена болка, каквото не съм си представяла едно време, когато и аз само четях за тези неща.

Някои от тях са публични разкази или записи. Те естествено не са перфектни и ако някой търси това, то там няма да го намери. Всъщност кой каквото търси това и намира.
Едни виждат полезното, любовта и грижата, ползата за човека... А други виждат само как аз излизам от рамката им за поведение и нищо повече.

Чудно ми е колко от терапевтите ползващи регресия действително вярват, че разглеждайки миналото се получава едно истинско общуване с тази енергия, с тези души. Дали ако наистина го вярваха щаха да влагат повече любов и грижа за тях, и щяха да правят каквото се иска в конкретния случай, а нямаше да прибързват и да вадят човека твърде скоро без да има разбиране и най-вече лечение на онзи стар начин на мислене и убеждения на духа, който са разковничето за проблемите и страданията на човека сега...

Много хора днес претендират, че се развиват духовно... даже днес видях по една телевизия, че са нарекли идната седмица " на духа "... Употребява се думата дух, обаче на практика срещам само невярващи в духа хора, хора които се страхуват да общуват с този духовен свят, които по-скоро си придават вид и положение уж това правят, но гледат бързо да си тръгнат от там...

И защо... От страх и невежество...
Та нали това сме ние, ние сме духове в тяло, въплътени сега, а когато не сме в материя сме само дух... И какво е толкова страшно в това да отправиш няколко добри думи и енергия на любовта към някой страдащ дух? - а в регресия ние ги срещаме постоянно - това са вашите Аз от миналото, ако са имали травма, ако са пренесли някаква морална болка през смъртта, то те са именно страдащи духове ( или по правилно аспекти от вашия дух).

И пак ви връщам на темата за помощта в регресия. Понякога се иска толкова малко, едно допълнително усилие - да се обърнем и да пратим от сърце обич, подкрепа, успокоителни и утешителни думи на страдащата душа, която е в плен на някаква ситуация и няма да се освободи без намеса, без да и се покаже една нова гледна точка, за да допусне поне, че може би няма вина, че може би обстоятелствата са били много тежки и никой не би се справил, или да и посеем идеята, че каквато и грешка да е допуснала, не бива сега да седи там закотвена в тези близки до земното нива, само обвинявайки и терзаейки се, а е по-добре да си прости, доколкото може, и да си даде нов шанс за поправка.
 Но той може да дойде само след като този душевен аспект си тръгне от онова болезнено минало и позволи да му се помогне в духовния свят, да бъде лекуван и евентуално да се подготви за нов шанс - ново прераждане. Но този иначе нормален цикъл и процес не може да стартира за една душа хваната в плен на болката от своите или чуждите грешки от лоши постъпки... И ще продължи да обсебва с негативни мисли и страхове духа тук, който уж се опитва да поправи миналото, но то е като да имаш воденичен камък на шията, толкова трудно, ако не бъде освободен аспекта на душата останал в плен на миналото.

 Ето колко много е заложено... 

Тъпо е да се гледа повърхностно на регресията или тя да бъде принизявана до метод за врачуване или да проверим новия си любовник дали ни обича... 
Разбира се, че не всички хора имат големи проблеми, повечето дори не подозират за истинските проблеми, вярват, че е едно, а то се оказва съвсем друго.

Случвало се е да ме питат правя ли обучения за регресионисти по метода, който ползвам. Принципно нямам това право - и както виждате няма споделени техники от методологията на Долорес Кенън. Но онова, което е много по-съществено от една въвеждаща процедура ( защото такава вие може да си намерите в почти всяка книга  за регресии) аз отдавна започнах да го споделям в този сайт. И много от статиите ми са насочени не само към обикновените хора, а именно към водещите или кандидат водещите на регресии, ценна информация, която опита ме научи, за някои слабости и някои важни моменти в методологията на регресиите въобще. Както знаете пари за това не вземам... Може би това е проблема с безплатната информация, подминава се и не се взема на сериозно.

Накрая ще си пожелая да чувам повече успешни истории от регресия, и повече хора да споделят, че са получили цялостна помощ още в първата си регресия, а не е трябвало да ходят безброй пъти за някакви незадоволителни резултати.




2 коментара:

  1. Благодаря за полезната статия,написана от сърце,със истинско желание да се помогне на хората!!!За кой ли път се убеждавам в безкористния ви подход и чисти намерения да дадете най-доброто необходимо за нуждаещия се от помощ човек!

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване