сряда, 7 март 2018 г.

Новите регресии, нуждата от медиуми за духовни лечения

В последната година пиша все по-рядко и по-рядко в сайта.
Работата и интересните случаи продължават, но едно нещо основно ме спира.
Сега чак си давам сметка, че е вид предразсъдък и не е нужно да му робувам. Както знаете съществува един Закон за Привличането или Подобието. Той действа на всички и всичко. Колкото повече се отваря човек в една нова посока, толкова повече себеподобни ще среща, или ще привлича такива ситуации, които да го научат на повече познание в областта на интересите му.

Това, което ме спираше да си споделям изцяло мислите и впечатленията са предразсъдъците, които масата хора в обществото имат по теми като духове, общуване с духове, обсебване, магии и т.н.
Факт е обаче, че откакто започнах по-сериозно да превеждам книги на Спиритизма и да чета материали на Шико Шавиер, все неща, които дават една доста по-широка представа за невидимия свят и взаимодействието ни с него, толкова по-често започнах да срещам сред клиентите си хора със способности да усещат духовете, да имат естествени медиумни способности в тази област, случаи на обсебвания и намеси и безкрайно много знаци при повечето хора, че трябва да развиват своите дарби именно в това направление.

Преди споделих няколко регресии тук с примери за духовни намеси при някои хора, но те са много блед пример за нещата, които реално се виждат в регресиите.

Днешната работа с една млада жена ме наведе отново на мисълта, че нищо не е случайно и колкото и аз самата да се противопоставям на това, погрешно робувайки на "какво ще кажат хората", информацията е тръгнала с огромна сила и няма да става по-леко, а точно обратното.

Няма възможност вече, а и честно казано аз не искам, не и след като научих някои неща, които Спиритизма ми даде в теория, а видях в регресиите като потвърждение, аз не искам повече да си пишем лекички забавни истории от регресии - за любови, за заболявания, за сродни души, за други фантастични светове... Всичко това вече ми изглежда супер слабо, то си е било част от моя път, но вече прогледнах за много повече и не мога повече да отбягвам темата.

Много важна тема има, която почти никакви модерни източници на ню ейдж, духовни книги и лектори и т.н. не засягат. Това е реалността на духовете, която е дълбоко преплетена с нашите животи тук и сега, която ни праща такива сигнали, които можем да усетим дори във физическото си тяло.

Ние самите абсолютно винаги сме с "компания". Тази компания, както съставена от наши приятелчета от миналото, много често се обогатява и от непознати духове привлечени по дадени параметри към нас самите или към член от семейството ни, дори децата. Те винаги се опитват да общуват с нас, изпращат сигнали, "говорят" ни по техните си начини, но ние рядко осъзнаваме това, ако нямаме вродена дарба да сме чувствителни именно към такива енергии.

Но дори когато човек няма дарби, той физически може да усети присъствието, когато духовете се опитват с всички средства да общуват с него. Това може да се изрази в слаби болки и "прострелвания" в главата, които, както странно се появяват, така и бързо изчезват. Друг начин да ги усетите е внезапно напрежение в дома ви, което няма логично обяснение, а доста често си тръгваме с подобно напрежение от различни места, дори понякога от такива, на които най-малко бихме очаквали негативна енергия. По-смущаващи симптоми за човек, който не е запознат, са телесните болки, спазми, понякога чувство за душене или тежест в гърдите при събуждане нощем. Една и съща е основната идея на духовете - ТЕ ЖЕЛАЯТ ДА БЪДАТ ИЗСЛУШАНИ, това е най-честата причина да се опитват всячески да ви привлекат вниманието. Понякога методите им са грубички (показват какво им се е случило на тях самите), но в крайна сметка не са злонамерени.

Някои от тях мислят, че трябва да ви покажат своята болка, своето страдание и така ще им обърнете внимание - това действа, когато човек може да си даде сметка, че симптома е нетипичен и явно има друг произход а не някакво заболяване. Но когато ни показват емоциите и чувствата, които най-силно ги владеят много голям шанс има ние да ги объркаме за свои собствени мисли и чувства. Един депресиран и страдащ дух може да излъчи към човек своите мисли и убеждения за света, своите лични причини за гняв, тревога, недоволство, самосъжаление, вина, чувства, че е жертва и с него са постъпили несправедливо, което човека да го усети като задълбочаване на собствената му депресия, неувереност, вина, гняв и всички др.
Много често това са фактите с нас и около нас с близките ни хора. Може да си мислим, че сме защитени и към нас не подхождат подобни духове, но не е така. Съществува един Закон за привличането/ афинитета, който гласи, че ние привличаме към себе си подобни на нас, духове които имат съответната характерна черта, съответните слабости като самите нас, или обратното - силни и благородни черти, което в последния случай е прекрасно, защото ни свързва с по-извисени духовни същества, от които произлизат само мъдри и подкрепящи внушения и съвети.
За да си подсигурим поне в повечето случаи да е най-благоприятния вариант - връзка с висши морално развити духове - нужно е самите ние да се стараем усърдно да работим по своето извисяване учейки и прилагайки на дела милосърдие и грижа към ближния, така както Исус е показал с множество лични примери.

Към примерите за това как се разпознава присъствието на духовете трябва да добавим и нещо, което и аз до скоро не подозирах, поне не чак в такива размери. Това са усещанията при децата. Принципно малките деца знаем, че са много чувствителни, виждат си "невидимите другарчета", забавляват се с тях и това е съвсем естествено. Онова, за чиито мащаби не си давах сметка, е посещението от всевъзможни духове, които идват също поради някакви конкретни причини при децата. Отново в сила е Закона за Афинитета/подобието, който тук се активира по-често, ако духът е имал дете в същата възраст, както е нашето, ако има още сходни елементи, външен вид, качества... нещо, което да напомни на духа за любимото дете, с което се е разделил.

Първият път, когато разбрах за този вид посещения беше с моя син, който в момента е на година и половина. От едно много спокойно и кротко дете без никаква видима причина два дена поред беше нетипично кисел. В този момент проверката с помощта на виждащ медиум извади тази реалност на бял свят. Близък до мен човек с такава дарба успя да провери от разстояние какво се случва и се оказа, че при детето има една жена, беше се надвесила над креватчето му, всъщност тя искаше да се погрижи за него. Когато медиума я разпита защо е дошла и какво и е нужно, духът на жената показа картини от нейн живот, когато е имала две деца, но поради много работа на полето и с животните, тя е оставила грижите за двете си деца на бабите в къщата. Така обаче е лишила децата си от себе си, и след смъртта духът и страдаше, чувствайки, че не им е дала достатъчно обгрижване. Тя се опитваше да "компенсира" това с моя син, макар това да не беше възможно. В този момент медиума използва възможността за да поговори с нея, да я облекчи и утеши в терзанията и, и да я насочи към духовните нива, където я очакваха нейните близки, отдавна починали. По този начин една действително силно страдаща душа на майка получи помощ и успя да си тръгне от това ниско ниво, в което се намираше след смъртта, неспособна да се олекоти сама и да се издигне поради тежките си чувства на самообвинение и съжаление за миналото.

С този последен пример за усещанията при децата стигнахме и до най-важното, което все по-често се дава в регресия - нуждата определени хора да развиват дадената им сензитивност в посока разбиране, помощ и подкрепа за страдащите духове и хора. Понеже духовете и хората сме неразривно свързани - те са нас, и ние сме тях, разликата е само плътното тяло. За това помощта за духовете автоматично означава помощ за хората в материалния физически свят. Колкото по-малко страдащи духове съществуват, толкова по-малко допълнителни проблеми биха имали хората във физическия свят.
Човек може да каже - Но защо има страдащи или негативни или ниско развити духове, които се намесват в живота ни?
Отговора е много прост - Когато населението на Земята се промени и прогресира по отношение на моралното си развитие, ценности, поведение, то едва тогава духовете, които ще излизат от процеса на дезинкарнация на Земята - т.е. след смъртта на човека - биха били по-морално развити и съответното влияние върху инкарнираното човечество би било от съвсем друг тип, ако въобще го има.

Една от основните причини за формиране на този слой страдащи духове е невежеството и привързването към ниско вибрационни чувства и емоции, свързани по някакъв начин с изминалия живот, от който са се разделили или с близки същества или врагове, които са оставили там, а не рядко и заради обвързаност със земни тленни притежания и "богатства", които не могат да си вземат в Отвъдното.

Всеки един от нас, които живеем сега в тяло, един ден може да се окаже в същото положение. Не бива да гледаме на страдащите духове арогантно или високомерно, сякаш ние сме нещо по-добро от тях. Защото това не е истина.

Не е случайно, че все повече хора на средна възраст 30 години осъзнават дарби и сетивност да усещат невидимия свят и да улавят посланията му. Нуждата от помощ се е повишила значително, успоредно с прехода, който преминаваме заедно с планетата Земя. Защото Човечеството не включва само инкарнираните в тяло души, включва също така и безтелесните в момента духове, които обитават слоевете около Земята. Прехода влияе и на тях.

За това не бива да се страхувате от тези теми. Само с познание и учение може да се противопоставите качествено на страха и да развиете това, което на мнозина е дадено до степен да сте полезни на семействата си и на страдащите духове, които неизменно ни заобикалят почти постоянно.

Трябва да имаме предвид че това наистина е бъдещето - телепатията, медиумизма, когато психичните сетива на човека ще работят по друг начин и това няма да е рядкост а принцип за всички. Но за да настъпи това време има преходен период и пионери. Не потискайте в себе си тази сензитивност, само защото ви е страх какво може да видите в тъмното.
Вие сте родителите на бъдещите или вече родени деца на новото време, за които да имат активирано духовно зрение ще е нещо съвсем естествено.
Но как би се чувствало едно такова дете, ако е отглеждано от родители, които са в час с тези процеси и знаят как да преодолеят страха и да възпитат детето с правилното разбиране на нещата, и другия тип родители, които имат типичното мислене от миналия век, при което всяко отклонение от "нормата" е лудост.

Не е толкова трудно да помогнете на страдащ дух.
Трябва ви основата - онова знание, което има нужда да чуе един дух, за да го подпомогнете да се освободи от гнева, обидата, самосъжалението, желанието за отмъщение, депресията, вината, за да може да си прости - на себе си и на всички, които някак са го засегнали или се чувства тяхна жертва, и така да го олекотите за да е възможно заминаването му за духовните сфери, където му се полага.
Много от тях са в дълбок смут, не знаят нищо, не предполагат дори, че прераждането съществува. изненадани са от факта, че не са изчезнали заедно със смъртта на тялото си, но нямат идея къде са и какво им се случва, не знаят за Бог, не знаят как да си помогнат.
Други са се отдали на ниски чувства и емоции и постоянно преживяват някой мъчителен момент от изминалия си живот. Гнева и обвинението ги е привързало енергийно към онзи техен живот и те не знаят че има и по-добро и че могат да се освободят.
Идеята е да им разкажете за тези възможности, че нищо не е приключило, че ще им се даде нов шанс, че съществува милостив и справедлив Бог, който е създал такива духовни закони, които ни дават шанс да поправим някой лош избор, за който сега съжаляваме, че нищо не е фатално изгубено. Да насочите мислите им към прошка - на себе си, и на всички участници в живота им, защото това е най-добрия начин да се издигнат над ниските емоции.
И когато им е трудно да разберат прошката дайте им малко подсказване - насочете ги да си прегледат плана преди раждането, припомнете им за съществуването на този принцип - избора на душата на главните и уроци и изпитания в живота. Тогава духовете сами ще ви покажат какъв е бил - обикновено подават картини, от които се вижда началния замисъл на тежките им изпитания, и макар и провалени или изкушили се от друг път, различен от този, който душата е имала в плана, то те разбират много дълбоко случилото се и сега вече им е по-лесно да простят на участниците в тяхното изпитание.

Често пъти онези, които се оплакват че са жертви, се оказва че сами са причинители на страдание. Когато им помогнете да си спомнят това (все едно им правите регресия :) то пред очите ви, пред духовното ви зрение се случва нещо неочаквано - те олекват много бързо и си тръгват към Светлината без повече да се бавят.
Свършили сте си работата.


Източник на български език за материали на Спиритизма, Алан Кардек, Шико Шавиер и други медиуми: 
https://nash-dom.org/

Няма коментари:

Публикуване на коментар