вторник, 7 април 2020 г.

Какво е РАЗРУШИТЕЛНАТА ТЪГА, притча от „Исус у Дома“ на медиума Шико Шавиер

Колко често биваме обезкуражавани?
Колко често се явява човек да ни каже някоя смазваща дума, а колко по-често това са мисли в собствената ни глава, които бъркаме със свои собствени, докато произхода им е много-по мрачен и нисш отколкото предполагаме...

Не се давайте приятели, атаките са ежедневни, особено срещу работниците на Доброто.
Защото Злото не може да понася Светлината на Доброто!


Искам да поздравя моите далечни читатели от ТУРКМЕНИСТАН, радвам се, че статиите и материалите в сайтовете ми достигат толкова надалеч. 
Благодаря ви, че следите публикациите.
И към всички далечни приятели, независимо от езика и народността, ако имате нужда пишете ми и търсете контакт.
В тези времена ще оцелеем само в духа на братската взаимопомощ и стремежа да вършим Добро. 

Павлина Николова
pavlinanikolova_reg@abv.bg, Facebook: https://www.facebook.com/pavlina.s.nikolova
00359897472933

„Исус у Дома“, чрез медиума Шико Шавиер
Смъртния противник

По време на вечерта, освежена от галещия бриз, Филип - с мазолестите си ръце - заговори толкова емоционално и горчиво за гнева, който изпълваше душата му, че съкрушителни нотки на болка завладяха събранието. И след като уважително беше помолен от Петър, да разгледат проблема на изкушението, 

Учителят започна следната история: 
- Господ, Нашия Отец, се нуждаеше от малка група слуги в един непокорен и разпуснат град и за целта той намери в него едно семейство от пет души: баща, майка и три деца, всички, които го обичаха и почитаха неговите мъдри и справедливи закони.
След като се разположиха, щастливите сътрудници започнаха да му служат от все сърце.
Те основаха един действащ център на милосърдието и трансформиращата вяра, който доказа своята стойност като важен сеяч на небесния живот, и той толкова много се открои в своята отдаденост и практика на доброто, че Духът на Мрака започна да води упорита война срещу него.
Като начало той пусна прилепите на клевета да овършеят, но искрените слуги се обединиха в търпимост и триумфираха.
Веднага след това той разпространи мрака на бедността около тях, но всеотдайните работници се събраха заедно в една непрекъснатата работа и преодоляха мъките.
Тогава ги измъчва със змиите на скандала; обаче непознатите герои отговориха с конструктивно мълчание и победиха тъмния преследвач.
След други подобни обсади, злото промени плана си за атака и им изпрати демоните на суетата, които облякоха верните слуги на Господ с голям социален статус, сякаш бяха достигнали върха на силата с едно мигване на окото; въпреки това, предвидливите работници бяха още по-смирени и приписваха цялата слава, която им бе дадена на Небесния Отец.
След това надменни и нечестиви същества изпълниха центъра им с ценни активи и пари, за да сковат способността им да работят, но силни в упованието си и молитвата, любящата група прие парите и подаръците и ги предаде на други в полза на потиснатите и измъчените.
Разгневен, Духът на мрака им изпрати Демона на Депресията, който така фино достигна до ума на главата на героичното семейство и му каза тържествено:
- Ти си човек, а не ангел… И не се ли срамуваш от себе си, че постоянно говориш за Господа, когато сам познаваш толкова добре собствените си несъвършенства? Повече от всичко опитай да почувстваш колко големи са твоите слабости на плътта ... Плачи за недостатъците си; покай се пред Вечния! Скърби за греховете си ...  за греховете си!

Обмисляйки това предупреждение, нещастният човек се разтревожи и забрави, че хората могат да бъдат полезни на величието на Отца само чрез работата си в изпълнение на волята на Небето, и поддавайки се на дълбока депресия, той повярва за себе си, че е непоправимо виновен и грешен завинаги. 
От момента, в който той повярва, че е неспособен да се изправи отново на крака, той отказа да яде. Той легна и умря от скръб само за няколко дни.
Виждайки го да умира под вълна от скръб и сълзи, съпругата му последва стъпките му, погълната от неописуема мъка и след няколко седмици децата поеха по същия път.
И така смъртния противник преодоля един след друг доблестните сътрудници на вярата и любовта, без да се нуждае от друго оръжие освен малкото внушение на тъга.
Господ остана мълчалив за известно време, но никой от присъстващите не посмя да направи коментар.
И така, възприемайки, че неговите ученици предпочитат да мълчат, Божественият Приятел заключи изразително:

„Докато хората имат ресурсите да работят и да служат с ръцете и краката си, и със своите чувства и интелект, разрушителната тъга, която ги заобикаля, не е нищо повече от заплашително посещение от Духа на Мрака в неговата окаяна и упорита битка срещу Светлина.“

„Исус у Дома“, чрез медиума Шико Шавиер, цялата книга тук: http://spiritismallankardecbg.blogspot.com/2019/09/httpsdrive.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар