събота, 28 март 2020 г.

Една добра книга за самостоятелна работа вкъщи - Евангелието според Спиритизма

Приятели, който следи блога и фейсбук, вече ме познавате и знаете какви са моите духовни изследвания, освен регресиите, книгите на Спиритизма и по специално Алан Кардек и бразилските медиуми, начело с Шико Шавиер.

За това нямам никакви притеснения да си споделя един голям успех, за мен е победа на куража, че не се отказах, и с добрите думи на близки приятели, днес вече имаме налице една от най-полезните книги, които съм срещала - мой превод.

Малко емоции, но ето какво успях да си излея от душата преди малко за другия сайт на спиритизма, който също водя:


Минаха толкова години от както за първи път чух за тази книга. Както всички 5 книги на Алан Кардек и тя беше с внушителни размери и не можеше просто ей така да я прегледаш. Реших, че за да я разбера в дълбочина трябва да я преведа.
И така започна моята одисея с трудовете на Алан Кардек, която вече 6 години активно изживявам и всеки ден намирам нови и нови съкровища, може би облагодетелствана от това, че съм чужда на оригиналния език и трябваше дълбоко вникване и усет за да стигнеш до идеята на автора и на неговите духовни помощници, които дават цялата информация.



Всеки на мое място би се отказал, би решил, че това е непосилна задача, не само заради размера на труда, който е внушителен - книгата от печат днес е 401 страници.
Не мога да скрия, че неведнъж от „приятели“ съм чувала подигравки и присмех, че си губя времето, и „защо толкова силно вярвам в това, което правя“...
Опитвах се да разказвам за съкровището, което откривах вътре, давах примери, разказвах с какво на мен ми помагат тези текстове и се опитвах да мотивирам и други хора да четат или дори да се притекат на помощ с превода...
:) Глас в пустиня естествено :)
Но сега си давам сметка защо е така.

За да се превежда духовна тематика вярно, е нужно човек да има съвест и респект към автора, а не да гони срокове и да бърза за печалби!


В тази книга е запазен простичкия и разбираем език, онзи, който би отворил сърцето на отрудения човек на нивата, както също толкова добре би кореспондирала и на интелектуалеца, с единственото условие - да няма гордост и сляпа суета, да няма нужда да се чувства читателя богозибран или принадлежащ на някакво свръх специално тайно общество, богозибраници, които единствени са достойни за Божйите тайни...

„Блажени са бедните по дух, защото е тяхно Небесното Царство“  - казва Исус (Матей 5:3), посочвайки, че само скромните ще получат правото да узнаят небесните тайни; никой не може да бъде допуснат без простотата и чистотата на сърцето и скромността на духа.


Ако някой търси сложна терминология и литературни шедьоври, които за да разбереш ти трябва тълковен речник, няма да го намерите в таиз книга.
Висшите Духове никога не си придават излишни важности - това е характерна черта на нас хората, когато сме в ниската енергия.

Обясненията в книгата „Евангелието според Спиритизма“ дава един обширен поглед и тълкувание на моралните поуки дадени от Христос и приложението им към различните обстоятелства на нашия живот.

За търсачите на духовно развитие, себе-осъзнаване и просветление това е книга-уъркшоп - защото те кара да извадиш на показ всичко дето си го кътал години след години, и не пред другите, а сам пред себе си да го погледнеш честно, и да промениш гледната си точка, с нови решения, с ново осмисляне, и с разбиране за Божията милост към всички същества. Само тогава можеш да си дадем сметка какво правим и какво поведение към ближните си трябва да имаме от днес нататък.

Книга не за един път, книга за цял Живот.
За това въпреки безплатния електронен вариант, който винаги ще бъде достъпен, това хартиено издание е за удобство на онези от вас, които биха искали да разгръщат книгата на случаен принцип, било то за изтегляне на дневни послания, или като част от доказаната с благотворното си действие практика „Евангелието у Дома“, за която в други статии съм разказвала - има ефект на защита за дома и всички живущи в него, плюс домашните любимци, които често усещат духовете около нас.


Ако желаете да си закупите книгата, цената е 22 лв, и може да се достави чрез Еконт, Спиди, или друг вариант по взаимно разбиране.
0897472933 - Павлина Николова
pavlinanikolova_reg@abv.bg
и в социалните мрежи - но имайте предвид, че мога да не видя ваше писмо ако не сте ми в листата с приятели, за по-сигурно, ако не ви отговоря, ползвайте телефона или имейл.


Няма коментари:

Публикуване на коментар