сряда, 29 юли 2020 г.

Молитва за изпитателните периоди в живота ни, Отче Наш разтълкувана

Мили приятели на сайта, днес искам да ви споделя една молитва, която може да даде по-дълбоко разбиране и да послужи като един фар в тъмнината да намерим посоката дори в изпитателни времена като последните месеци и останалите, които предстои да изживеем напред до края на годината.

Онези от вас, които лично бяха засегнати от тежките и напрегнати енергии вероятно ще ме разберат по-добре. Случиха се множество раздели - били те семейни или на работното място, много хора напуснаха физическия свят за да се върнат към своето духовно семейство за определено време, докато не дойде отново момента за следващото им инкарнране на планетата Земя или в други светове, според нуждите.

В цялото това случване дори и най-силния герой понякога има нужда да се опре на нещо, да положи оръжие долу и да се уповава на една по-висша сила, да усети подкрепа и увереност, че всичко е за добро.
За всички нас тази подкрепа може да даде единствено Бог, най-висшата разумна сила, за която всичко е ясно, смислено и води към цялостно и съвършено добро в крайна сметка за всички създания на Творението.

Молитвата Отче Наш, която ще чуете е по книгата на Алан Кардек „Евангелието според Спиритизма“, където е описано разширеното значение на всеки един от кратичките стихове, които обикновено хората изричат машинално, без сърцето им да се свърже с всяка дума и всяка идея, която стои зад текста.
Никоя просто рецитирана молитва, никоя заучена формула не може да трогне никого в духовния свят, или да окаже какъвто и да е благотворен ефект.
Знайте, че чувството в сърцето ви е най-важното.
За това този запис е полезен - с обяснение на пълните идеи, които стоят зад кратките стихчета - получени чрез медиуми през 19 век при написване на книгата.

На онези, които търсят духовността на повърхностно и неангажиращо ниво тази молитва няма да се хареса. Защото тя пояснява какви са нашите задължения към Бога, към ближния и към себе си, и какви последици ще се произведат при нарушение на вечните зкаони на Вселената.

Но факт е, че желаем или не, законите си действат, отричаме или не духовния свят, прераждането и съществуването на духа след смъртта, всички ние сме абсолютен обект на тези закони като създания на Твореца.

Иска ми се да намерите сили в себе си и в Бог и да продължите напред без да се отчайвате, и без да губите от погледа си онзи фар, който свети в мрака. Нашите неуморни духовни водачи поемат винаги по-голямата част от ударите насочени срещу нас, те смекчават болката, отнемат от товара на плещите ни. От нас се иска в ежедневието си да сме бдителни - защото, както има битка на доброто и злото, както има революции на глобално ниво за да настъпи промяна, така резултатите зависят преди всичко от нашите ежедневни борби с мрака в самите нас, с меланхолията, мързела, завистта, алчността, гордостта и егото.

Няма как да стигна до всички вас, ясно ми е това.
Но от последните интензивни месеци на регресии разбрах колко много неща преживявате всички.
Много искам да можех да ви прегърна и утеша.
Материалите, които няма да спирам да споделям (следете сайта за Спиритизъм, там са повечето публикации) - преводите, видеата, уроците по дуовните теми, все това целят - нашата взаимна подкрепа и подготовка, защото това са времената, които сме чакали, за да се определим сега на коя страна ще застанем.

Няма коментари:

Публикуване на коментар