петък, 17 януари 2014 г.

Средства за достъп до гласът на душата Робърт Шварц

Средства за достъп до гласът на душата Робърт Шварц

Как да работим с душата



Интервю на Лилу Масе с автора Робърт Шварц известен на българската публика с книгата си "Храбри Души" (която, ако не успеете да намерите на книжния пазар поради изчерпани количества може да изтеглите в pdf формат от тук: ИЗТЕГЛИ книгата "Храбри Души" на Робърт Шварц)


Превод от английски:

Павлина Николова

В първа част
 - Разказ на един обикновен американец за срещата с духовния си водач, която довежда до обрат в разбиранията и живота му.
Каква ценна информация открива Робърт Шварц при проучванията си върху 10 от най-често случващите се предизвикателства и изпитания в живота на обикновения човек.
Какъв е смисълът на живота на Земята?
Защо избираме и планираме най-големите предизвикателства в живота си преди да се родим?



Втора част

 

Средства за достъп до гласът на душата

Как да работим с душата







Лилу Масе:
От ключово значение е как отговаряме на предизвикателствата. Много страх се появява, чувство за заплаха, егото се активира...
Мисля, че ви чух в други участия да говорите за средства, чрез които всичко това може да се преодолее? Като упражнението с  огледалото...
Робърт Шварц:
Има няколко неща, които може да направи човек, за да чуе гласът на душата си,
вместо гласът на егото.
Едно от нещата, които може да правите, е просто да си напомняте кой сте в действителност.
И един начин да го правите, има много начини, но един от тях е да погледнете в огледало като едно ежедневно упражнение.
Да се погледнете в очите и да си кажете от позицията на душа.
Може да си кажете:
- Аз гледам в очите на едно трансцедентно същество.
- Аз гледам в очите на една вечна храбра душа.
- Аз гледам в очите на Цялостта.
Това е моето вярване, че това е всеки един от нас, съвсем буквално.
Има и някои други неща, които може да направите. Хората често питат:
- Как мога да открия какъв е плана на моята душа за този живот или това, което душата иска да направя?
На моя сайт www.yoursoulsplan.com има страница - Accesing your prebirth planning
И на тази страница има медитация, която хората могат да ползват за да получат информация какво са планирали преди да се родят. Това е много полезно.
Друго нещо, което може да направите. Ако трябва да вземете някакво решение в живота си и се питате какво би искала душата ми да направя или какъв е по-висшия път...
Можете да хвърлите монета не с цел реално да вземете решението.
Но това, което целите е да видите как ще се почувствате в момента, когато осъзнаете
дали ви показва ези или тура.
Например:
Да кажем, че човек обмисля дали да напусне работа и решава
 - Ако се падне тура - отивам си.
 - Ако се падне ези – оставам.
Тогава човека хвърля монетата и се пада тура.
В момента, когато осъзнаете, че това означава да напуснете работата си, трябва да видите как се чувствате, защото чувствата са езика на душата!
Душата комуникира с вас посредством чувства. И в мига, когато се пада тура, преди момента, когато логическия ви ум започне да мисли за усложненията от напускане на работата ви... И когато се падне тура и моменталното ви усещане е едно чувство на радост.
 Това е послание от вашата душата, която казва - "Може би трябва да напуснеш работа"
Ако се падне тура и моменталното усещане е за страх.
Това може да е душата ви, казваща - "Може би трябва да преразгледаш нещата
и да останеш на работа"
Лилу Масе:
Предполагам, че не всички медиуми са еднакви и не всички хора биха отишли при медиум. За това би било много добре да имаме техники да откриваме това, както току-що споделихте с нас и как бихме могли да го правим без тяхна помощ. Защото не всеки човек би могъл да си позволи или би искал да отиде при медиум. Но смятам, че ние всички имаме в себе си тази способност.

Робърт Шварц:
Друга техника, която хората могат да използват без да има нужда да ходят при медиум:
Преди да заспите вечер говорете на глас на душата си и поставете въпрос, на който бихте желали отговора. Също поискайте да ви се даде сън в отговор на въпроса, а после помолете и да бъдете събудени за да сте в състояние да си спомните съня. След което дръжте лист и химикал или дори диктофон, до леглото,  така че, когато бъдете събудени, а вие ще бъдете, вие ще можете да запишете какво ви казва съня.
Това е техника, която самия аз използвах неколкократно. Удивителна информация може да се получи, когато изпробвате тази техника.
Лилу Масе:
Много е впечатляващо как нашата душа избира тялото ни. Защо точно това тяло? Вие сте имали по-специфично минало. Някога анализирали ли сте това? Защо това се появява в живота ви?
Робърт Шварц:
Моето разбиране е, че на нас реално ни се дава избор от няколко различни тела, които може да имаме. Това разбира се зависи от избора ни на родители. Но в основни линии избора на тяло и всички обстоятелства в прераждането - времевия период, географското положение, избора на родители и роднини. Всички тези неща са избрани преди раждането за да вземем максимално от учебния си процес докато сме тук.
Една от историите в "Храбри Души", която намирам за интересна е за господина, който планира СПИН преди да се роди.
Той се казва Джон Елмор
Открихме, че Джон е имал редица предишни прераждания, в които хората са му казвали обидни думи. И той приема срама. Той приема осъждането. И позволява другите да определят кой е той. Това отговаря частично за избора на СПИН в този му живот, защото когато прави преглед на живота, след всички онези животи... Той вижда, че е повярвал на това, което другите са казвали за него.
И си казва - Бих искал да имам същото предизвикателство, хора да ме наричат с обидни думи. Но този път искам да го направя както трябва и да се издигна над това. Искам да определя себе си на себе си.
Той избира СПИН, защото знае, че е една от болестите, най-силно свързвани със срама в днешния свят. И това ще му предостави изпитанието, което иска.
Но за да свържа това с вашия въпрос за телата и обстоятелствата на прераждане - Джон избира да се роди в далечния Юг, в САЩ в средата 50те години на XX век в много малко градче. Където докато отраства, когато гледа телевизия, той вижда немски овчарки и пожарни маркучи използвани срещу афро-американци, които се опитват да гласуват. Това на което, става свидетел тогава е една цяла раса хора, която е публично засрамвана. Това е умишлен избор от страна на неговата душа, за да го ориентира към първостепенната му задача в живота, която е - Лечение на приетия вътрешно срам.
Джон няма съзнателно разбиране за това. Но няма значение. Виждайки тези картини по телевизията, докато израства, той се ориентира към първостепенната задача в своя живот.
За хората, които гледат днес и се чудят - Защо съм тук, какво е планирала душата ми да науча?
Ако изследвате обстоятелствата на вашето прераждане от близо там ще откриете доста следи, които ще ви ориентират към вашата главна цел.
И тези следи може да са типа родители, който сме имали... или ако не сме имали родители, ако сме ги загубили в ранна възраст...
Това е всичко, с което се прераждате:
Специфичното време на инкарнацията
Годината
Географското положение
Какъв тип тяло имате
Дали сте мъж или жена
Расата, в която се прераждате
Настоящите събития, които се случват в страната ви или около вас, когато се прераждате..
Всички тези неща.
Лилу Масе:
Някои хора говорят за сродни души. Ние имаме сродни души - както са в любовта. Но нямаме ли също и сродни души... Или вие как бихте ги нарекли? Хората, които знаем, че ще са до нас да ни помогнат в нашата работа.
Робърт Шварц:
Моето разбиране за сродна душа е друга душа, вероятно от духовната ни група, с която сме имали много много прераждания и сме играли много различни роли.
Това включва да бъдете майка и дъщеря, баща и син, съпруг и съпруга, най-добри приятели, смъртни врагове... Убиец и този, който е убит.
Обикновено е някой, с който има да извършим доста кармично балансиране.
Сродната душа може да се прероди като романтичен партньор. Но често има сродни души, които не са романтични партньори.
Начина, по който да разпознаете сродната душа:
Първо - Появява се чувство, че познавате човека, дори при първия ви контакт с тях
И второ - Много често вие се натискате по слабите места
Ако вие сте в романтична връзка със сродна душа ще откриете, че вашите проблеми и проблемите на другия човек са доста видни в тази връзка. Не с цел да бъдете наказани по някакъв начин, а с цел да се стимулира вашето духовно израстване.
Има и нещо друго наречено Пламъци-близнаци.
Моето разбиране за пламъци-близнаци е сродна душа,  с която нямаме никаква карма.
Ако вие намерите своя пламък-близнак, това обикновено е в романтична връзка, която е изпълнена с щастие и радост, защото кармата е била балансирана преди това
Лилу Масе:
Много интересно.
Бихте ли казали, че ние сме особени души дошли на планетата да се изправят срещу това, което се случва сега? И... или... Имате ли гледна точка по този въпрос?
Робърт Шварц:
Въпросът е доста дълбок
Лилу Масе:
Съществуват ли различни вълни души пристигащи в определено време... в историята на живота? Както сега например минаваме през огромна криза и е само началото... Някои от нас са на предните линии като вас, който помагате на другите да разберат, че има един по-голям план.
Някакви по-специални души ли сме ние, избрали точно сега да минат през всичко това?
Робърт Шварц:
Нека кажа няколко неща за това.
Първо - моето разбиране е - и това е информация дошла директно от Духа:
Имало е три пъти повече души, които са искали да бъдат в тяло точно сега спрямо бройката на възможните тела. И ако вие гледате това интервю днес трябвало е да минете през отсяване 1 от 3ма за да бъдете тук.
И както аз разбирам за да се извърши този избор вие е трябвало да имате нещо да предложите за промяната на съзнанието, която сега се случва.
Много хора се свързват с мен и ми казват - „ Роб, не се чувствам много добре със себе си или живота си, изглежда не допринасям по никакъв начин.“
Но дори просто бъдейки тук трябва да има нещо, с което да допринасяте. Не бихте минали подбора 1 от 3ма.
Аз споделям това с хората като начин да ги окуража, да се почувстват по-добре със себе си и кои са те в действителност на ниво душа.
По-конкретно... Има хора, които се прераждат като светлинни работници.
Планът на един светлинен работник е да помогне да се издигне съзнанието. Често, но не винаги един светлинен работник ще планира преди да се роди да премине голяма травма или изпитание за да може да се издигне над нея и да положи основите на енергийна пътека за другите, които са изправени пред същото предизвикателство, също да се издигнат над него.
За това много често светлинните работници са имали много труден живот особено като подрастващи деца.
Има също и вълни на това, което може да наречете кристални или индиго, или звездни или деца делфин. Те имат разнообразни имена. Има деца, които се раждат много много надарени психически и енергийно, които могат да виждат зад воала, които имат спомени за минали животи или спомени за планирането преди да се родят.
Говорих с такова дете преди няколко дена, което е на около 8 години
И го попитах - Гейбриъл помниш ли защо избра родителите, които имаш?
Той отвърна - Да, помня. Аз бях там със сестра ми. И ни бяха показани всички хора, които можем да имаме за родители. И имаше една светлина около 2ма от тях. Обърнах се към сестра ми и казах - Да изберем тези двамата. Тя каза - Добре, и така ги избрахме.
Лилу Масе:
Побиват ме тръпки...
Робърт Шварц:
Има такива деца, които идват сега и имат тези спомени...
Лилу Масе:
Удивително, на 8 годишна възраст... Боже мой. И третото, казахте че има още...
Робърт Шварц:
Различни условия важат за тези типове деца. Индиго, кристални, звездни и делфин. Има някои различия между тези различни категории. Аз не знам какви са те, не това е целта на моето изследване. Открих достатъчно от тези деца за да знам, че те идват с различна енергетика в сравнение с предходните поколения. И това ги прави доста даровити в някои отношения. Мисля, че те ще са лидерите на промяната на съзнанието.
Лилу Масе:
Значи има светлинни работници и индиго деца и... Има ли други същества предлагащи помощта си? Може ли да влезем в контакт например с ангели?
Робърт Шварц:
Мисля, че можем. Мисля, че воалът е много по-тънък сега отколкото някога е бил и това е част от плана за промяна на съзнанието. Вие ще видите много много хора сега работещи често неофициално, като медиуми, канали (правещи ченълинг). Те просто се появяват по целия свят.
Това, което ми е интересно е, че хората, които провеждат информация като медиуми и ченълинг, изглежда идват от всякакви професии и социален статус. Това не са само хора, които са били отгледани в семейства с този тип ориентация. Не са само хора, чиито родители са медиуми и канали.
Лекари, адвокати... хора от различни професии. Много често от най-широко разпространените среди на обществото. Започват да правят това и понякога зарязват кариерата си и започват изцяло с това да се занимават, както направих и аз. А понякога го правят като допълнително занимание. Може дори да не кажат на много хора, че точно с това се занимават. Те идват от най-различни области на живота.
Мисля, че това е част от плана, защото Духът иска да изведе напред това, което преди се смяташе за твърде мистериозни езотерични идеи и да ги направи достъпни за масите в по-голям мащаб. За това имаме нужда от хора от всички слоеве на обществото да правят това, за да бъде достигнат всеки човек!
Лилу Масе:
Мислите ли, че можем да се свързваме с душата на друг човек и че това трябва да правим, когато срещнем някого?
Робърт Шварц:
Мисля, че можем и един начин да правим това е реално да говорим с душата на другия човек.
Понякога хората ми пишат и казват:
"Имам продължителен конфликт, много много години с човек от семейството ми. Изглежда аз не успявам да говоря с този човек по някакъв смислен начин."
На нивото на личността - това може да е вярно. Но вие винаги можете да разговаряте с душата на човека.
Може би преди да заспите някоя вечер може да заговорите на глас към душата на вашия любим човек. Да предадете същността на проблема, който вече ще е известен на душата. Но това ще ви помогне да се свържете енергийно с душата на човека, ако говорите за проблема.
След което изкажете молбата си, че бихте желали излекуване на отношенията или нещо конкретно, което бихте искали душата да създаде.
Тогава душата има способността да работи с инкарнираната личност чрез чувства, чрез интуитивни внушения, което може да доведе до голяма промяна в отношенията ви.
Нека ви дам пример:
Наскоро получих писмо от жена, която имаше дългосрочен конфликт със сина си. Те не си бяха общували директно от доста дълго време. Тя беше много разстроена от това. За това й предложих
- Говори на глас на душата на твоя син и помоли за лечение.
Тя направи това и още на следващия ден нейният син просто се появил у дома й за вечеря. И това е без да са имали някакъв предишен контакт от много дълго време. Това подсказване на сина да се появи в дома на майка си за вечеря, аз вярвам, че е дошло директно от неговата душа като резултат от нейната молба към тази душа.
Лилу Масе:
Прекрасно. Много много проникновено... И един малък последен въпрос. Когато ние... Ако релаксираме, как точно можем да осъществим връзка с душата си? Да й позволим да говори, защото... знам, че се връщаме към някои предишни теми... Мисля, че повечето зрители осъзнават колко е важно това. И че това е истинската същност на работата по нашия план на душата! Разбира се прочитането на вашата книга - "Your Soul's Plan"
 (на български език е преведена най-първата книга на автора „Храбри души“, описваща излседването му и работата с медиуми върху планирането на душата преди да се роди)
Има ли нещо друго? Има ли специални състояния, за които сте открили, че човек може да бъде във връзка? Да бъде релаксиран, сред природата...
Робърт Шварц:
Да, да бъдеш релаксиран и сред природата помага много. Ако излизате навън в природата да общувате с душата си или духа си по принцип, важно е да отидете сами. Наистина трябва да сте насаме в този процес. Да седнете тихо и да се успокоите в медитация. И се опитайте да не се вкопчвате в отговори.
Когато се хващате за отговора, тази енергия е енергията на желанието, а желанието е енергия  с много ниска вибрация. И когато вие сте в състояние на желаене, действително искащи отговори или решения от Духа за определени проблеми, това понижава вибрацията ви и поставя по-голяма дистанция енергийно, между вас и душата ви... Или духовните същества, с които се опитвате да комуникирате.
Така, когато медитирате или излезете сред природата и се опитате да общувате с душата си или други нефизически същества, важно е просто да поставите молбата си там все едно имате балон пълен с хелий. И да оставите балона да тръгне, просто да го пуснете. След това чакайте отговора да дойде при вас.
В допълнение на разходката сред природата, друго, което може да направите е да се опитате да се настроите на честотата на вашата душа - когато заспивате или  в момента на събуждане сутрин. Това е преходна област, в която вие можете да осъществите по-дълбока интуитивна връзка с душата си. Да зададете въпроса си и просто да видите какъв интуитивен импулс ще дойде към вас. Преди логическия ум реално да се намеси и да започне да ви наводнява с мисли, които в някои случаи действат като бариера между вас и интуицията ви.
Лилу Масе:
Такова удоволствие е да разговарям с вас. Последно нещо... Знам че продължавам, но последно.
Получихте ли някакви напътствия относно... Какво се случва сега или в каква посока се развива бъдещето? Знам, че говорите с много медиуми... Какво има в бъдещето ни?
Робърт Шварц:
Ще ви разкажа една интересна история. Когато започнах проучванията за "Your soul's plan"
(продължението на "Храбри души"), работех с канал, който беше направил ченълинг
на редица от Извисените Учители. И във всяка сесия аз винаги казвах - Кога ще се случи промяната на съзнанието?
В първата сесия те отговориха – 2012, за нея всички слушаме...
Следващия път казаха - 2010
Следващия път казаха - 2016
В този момент попитах - Защо датата постоянно се сменя?
Те отговориха - Защото Колективното Съзнание постоянно се променя. Ще се случи, когато вие сте готови това да се случи!
Това е първото, което исках да споделя.
А какво точно и по-конкретно ще се случи?
Всеки път, когато попитате човек този въпрос ще получавате различен отговор. Моето лично вярване е, че може да бъде връщане към съзнание на Единство. Единство в смисъл на съществуването на Едно същество във Вселената. Това сте вие, аз, всеки слушател на това интервю. Всеки от нас е индивидуализирано изражение на Едното. Много хора разбират Единството интелектуално. Малцина от нас имат това като ежедневно преживяване.
Аз вярвам, че промяната на съзнанието може да ни отведе от интелектуалното разбиране на Единството към неговото ежедневно преживяване и това ще е, което преживяваме,  всеки момент от всеки един ден.
Лилу Масе:
Благодаря ви много за споделянето на цялата тази информация с нас.
Робърт Шварц:
Благодаря за поканата
Лилу Масе:
Благодаря за способността да възприемете тази информация и че я споделихте след това с нас. Благодаря ви много.
За повече информация и новите книги на Робърт Шварц на английски език: http://www.yoursoulsplan.com
превод: Павлина Николова
Източник: Lilou Macé, Juicy Living Tour webTV - http://www.youtube.com/user/liloumace


2 коментара:

  1. Привет Павлина :)
    Много хубав и полезен е материала, а и припокриващ изцяло твоята методика.
    Има обаче и една друга много разпространена хипотеза, която мога да опиша по възможно най-краткия начин :)))) чрез 3 статии:
    – тук: http://www.parallelreality-bg.com/statii/ezoterika/473-2013-09-16-23-12-46.html
    – тук: http://parallelreality-bg.com/statii/ezoterika/432-2012-10-17-14-23-35.html
    – и тук: http://parallelreality-bg.com/statii/ezoterika/381-2011-12-09-14-54-42.html
    Любопитен съм, каква е позицията ти върху тях, дали си чела или знаеш за такива случаи чрез хипнотичната регресия. Спомената е в една от статиите и книга на Долорес Кенън, която обаче за съжаление не съм чел.
    Питам всичко това, тъй като имам вътрешно усещане, че тази "прочута" бяла светлина е действително технология, чрез която може да бъде манипулирана както човешката, така и духовната, астралната памет.

    Статиите са обширни, искат време и внимание, така че когато ти е удобно ще се радвам на мнението ти.

    Бъди здрава!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Самадхи, понеже сега излизам ще отговоря набързо, мисля че се сещам за статиите и съм ги чела. В регресия никой човек досега не е видял въпросната бяла светлина. Няма я, не се появява там. Виждат понякога бяло пространство, в което душата например отива след като се отдалечи от земята, но не в момента на смъртта, както е описано при някои случаи на клинична смърт. Ще разгледам отново статиите и ще дам по задълбочен отговор :) Всичко хубаво и на теб приятелю :)

      Изтриване